הנהלת איגוד תעשיות המזון והנציגים במוסדות האיגוד 2020-2022

חברי הנהלת איגוד תעשיות המזון

דודי מנביץ', יו"ר הנהלת איגוד תעשיות המזון, יו"ר- עינת תעשיות מזון 

ממלא תפקידים שונים מזה 40 שנים בתעשיית מוצרי הצריכה, מתוכן 27 שנים בתחום המזון. רכשתי ניסיון במגוון תפקידי ניהול בכירים הכוללים ביניהם: משנה למנכ"ל אסם לתכנון ופיתוח אסטרטגי, משנה למנכ"ל הקבוצה ומנכ"ל חברת אסם סחר, סמנכ"ל שיווק ומכירות בקבוצת אסם ובחברת חוגלה, מנכ"ל חברות (צבר, אסם סחר) , (BDM) Business Development Manager Nestle SA- מנהל פיתוח עסקים בחברת נסטלה של אזור דרום מזרח אפריקה (27 מדינות, מעל 260 מיליון תושבים), סמנכ"ל שיווק של קבוצת אסם.
כמו כן בעל ניסיון כסמנכ"ל שיווק ומכירות חוגלה קימברלי, ויו"ר של חברות ודירקטור בחברות מזון רבות (מטרנה, נסטלה גלידות, צבר, טבעול, הבית, קופי טו גו, בונז'ור, פרוסטיב, SDA, ת.א.ת תעשיות, עינת תעשיות מזון ועוד).
במסגרת פעילותי הציבורית שימשתי כחבר בצוות המצומצם של איגוד המזון ואגף הכלכלה של התאחדות התעשיינים בפגישות ובדיונים מול: וועדת טרכטנברג, וועדת שרון – משרד התמ"ת (כלכלה), מחלקת המחקר של בנק ישראל, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה וועדת הכלכלה של הכנסת. חבר הנהלת איגוד המזון ויו"ר וועדת השיווק של איגוד המזון בשנים 2008-2013. חבר וועדת הכלכלה של התאחדות התעשיינים בשנים 2010-2013. חבר בוועדת סחר חוץ של התאחדות התעשיינים בשנים 2002-2006, גיבוש הסכם בילטרלי בין ישראל והשוק האירופאי הכולל הקלות על של ביטול והורדת מכסים וקבלת מכסות פטורות.
בעל היכרות קרובה עם נושא הכשרות בתעשיית המזון הכולל דיונים עם הרבנות הראשית ומגוון כשרויות מהדרין כגון בד"ץ עדה חרדית וכד'. כמו כן היכרות קרובה עם משרד הבריאות והשירות הוטרינרי בכל הקשור לחוק המזון ןחקיקה בנושא ייצוא.
בנוסף הנני יו"ר של חברות פרטיות שונות וחבר בצוות "נבחרת הדירקטורים 2014" של רשות החברות הממשלתיות.
*נציג האיגוד בנשיאות התאחדות התעשיינים


אבי בן-אסאייג, מנכ"ל- קבוצת אסם נסטלה

בן 55, נשוי ואב ל3 בנות. מנכ"ל קבוצת אסם נסטלה מזה שנתיים. בעברי כיהנתי כמנכ"ל דלק ישראל, כמנכ"ל IDB ובמספר תפקידים בקבוצת שטראוס (משנה למנכ"ל, מנהל תפעול ראשי ומנהל כספים ראשי).
את דרכי התחלתי כרואה חשבון בחברת KPMG.
כיום אני חבר הנהלת האיגוד. אני מביא עימי ניסיון עשיר בניהול בחברות מזון מובילות ובינלאומיות, בחברות קמעונאות ובחברות הזנק. אפעל לקידום חדשנות משמעותית בעיקר בתחומי פעילות חברות המזון ובתעשיה 4.0 תוך שימת דגש על מובילות התעשייה הישראלית וקידום התעשיה המקומית.

 


אבי זינגר, מנכ"ל ובעלים- בן אנד ג'ריס ישראל

תחילת דרכי בגלידרייה קטנה בת"א, מפעל קטן אשר צמח עם השנים למפעל גדול ומוביל בשוק הגלידה וענף המזון. כיום, המפעל שבבעלותי ממוקם בבאר טוביה והוא אחד מבין שלושת המפעלים של בן & ג'ריס בעולם וגלידת בן & ג'ריס הינה גלידת הפרימיום הנמכרת ביותר בישראל. לחברה מערך הפצה עצמאי, מערך ייצור שעומד בתקנים ובסטנדרטיים בינלאומיים הקפדניים ביותר. בנוסף המפעל מייצא גלידה לארה"ב ואירופה.
הנני חבר ופעיל בהנהלת איגוד תעשיות המזון, זוכה פרס התעשייה 2018.


 


אסנת גולן -סמנכ"לית גלובלית לתקשורת מותג חברה וקיימות, שטראוס גרופ

25 שנים בתעשיית המזון ובקבוצת שטראוס .מובילה את כל תהליכי בניית היחסים והאמון עם כלל מחזיקי העניין של הקבוצה .אחראית לעיצוב האסטרטגיה ולניהול מערכי התקשורת וקשרי החוץ בקבוצה ,פיתוח וטיפוח מותג שטראוס וקידום תפיסת הקיימות כחלק בלתי נפרד מהאסטרטגיה העסקית של הקבוצה ושל ארבעת החברות הבנות.
במהלך 5 השנים האחרונות עומדת בראש וועדת תקשורת ואמון באיגוד המזון ושותפה פעילה לגיבוש אסטרטגיית האיגוד ולקידום יוזמות משותפות באיגוד.

 

 

 


אייל דרור, מנכ"ל, שטראוס ישראל

בן 50, אב ל-3 בנות. פעיל מזה כ-19 שנים בתעשיית המזון ובקבוצת שטראוס. ב-3 השנים האחרונות משמש כמנכ"ל שטראוס ישראל. 
טרם מינויי למנכ"ל החברה מילאתי בה מגוון תפקידי ניהול בכירים כגון סמנכ"ל חטיבת המכירות ומנכ"ל חטיבת הממתקים. 

 

 

 

 


 


אלי בן לולו, מנכ"ל, סנפרוסט בע"מ

 

 

 

 

 

 

 


ברק טבת, מנכ"ל- גן שמואל מזון בע"מ

נשוי + 3, עו"ד ובעל תואר שני במנהל עסקים. טרם מינויי כמנכ"ל שימשתי כיועץ משפטי ומנהל פיתוח עסקי בגן שמואל מזון. מכהן כחבר הנהלת האיגוד, חבר בוועדות שונות של האיגוד (רגולציה) ושל ההתאחדות (סחר חוץ, איכות סביבה, רגולציה). שימשתי כנציג האיגוד בוועדה המשותפת עם משרד הבריאות ואיגוד לשכות המסחר לניסוח תקנות יבואן נאות.

 

 

 

 


ג'וליה זהר, מנכ"לית ובעלים- טחינה אל-ארז

אשת חינוך בעברי, את מפעל אל-ארז התחלתי לנהל לפני כ-18 שנים, עת בעלי ז"ל הלך לעולמו. באמצעות עבודה קשה, עקביות וניהול נכון, הצלחתי להניע את המפעל קדימה. טחינה אל-ארז הפכה למותג בינלאומי חזק ומוצרינו מיוצאים לכל רחבי העולם.
לצד פעילותי במפעל אני משמשת כחברת הנהלה באיגוד. פועלת לטובת כלל האוכלוסיות, ורואה חשיבות בהעסקת נשים ואוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים. מבקשת לסייע לאוכלוסיות חלשות, בתקווה שנראה את האור שבקצה המנהרה. 

 

 

 

 

 


גלעד זילברברג, מנכ"ל ובעלים, מאיר את בייגל

 

 

 

 

 

 


דניאל בר, משנה למנכ"ל-  טמפו משקאות בע"מ

מכהן כמשנה למנכ"ל בחברת טמפו משקאות בע"מ. משמש כחבר הנהלת איגוד תעשיות המזון. אשמח להמשיך ולתרום מזמני לטובת הארגון כפי שנעשה עד כה, תוך תרומת ניסיוני בענף המשקאות. 

 

 

 

 


הראל חייקין, מנכ"ל, קוקה קולה ישראל

לאורך השנים האחרונות מילאתי מגוון תפקידים בקבוצת החברה המרכזית, ביניהם מהנדס תעשייה וניהול בתפעול החברה, מנהל ערוץ מאורגן (מכירות), סמנכ"ל שיווק בנביעות, טרה, משנה טרה, מנכ"ל מבשלות בירה ("קרלסברג") ומנכ"ל קוקה-קולה ישראל (נוכחי). חבר בהנהלת איגוד תעשיות המזון. כחלק מראייה אסטרטגית, אנו עוסקים רבות בקידום התעשייה הישראלית, דבר המהווה נדבך חשוב בעשייתו של איגוד תעשיות המזון. בכך ניתן לתרום לחיזוק מעמד התעשייה המקומית ואף להביא ידע בינ"ל המקדם את עשייתנו. 
הנני שותף בצוותי החשיבה באיגוד ומוביל את וועדת האסטרטגיה. בשלב הראשון (במהלך השנתיים אחרונות, ועוד טרם משבר הקורונה) בנינו אבני דרך המשלבות את ראיית חברי האיגוד על מגוון סוגיו במטרה לשרת את התקדמות האיגוד בהמשך הדרך. חשוב יהיה להמשיך קו התקדמות זה ולהתאימו לחברות על סוגיהן וצרכיהן, ע"מ לייצר ערך אמיתי לאיגוד מול חבריו ומול ממשקי ממשלה וממשקי השוק השונים


יאיר וייל, מנכ"ל ובעלים, צ.י תעשיות מזון יבנה בע"מ (כפיר) וחברת גבינות הכפר בע"מ.

חבר בהנהלת איגוד המזון שנים רבות ותורם לא אחת מניסיוני העשיר. כמו כן משמש חבר בוועדת הכספים של איגוד המזון וחבר בוועדת הכספים של ההתאחדות.
סייעתי רבות בנושאים רגולטורים בעלי השלכה רוחבית על כלל תעשיית המזון כגון: חוק החלב, חוק המזון, סימון מזון ודרישות מס הכנסה לדיווח השמדות מלאי ועוד. פעלתי לריכוך החקיקה, השלכותיה והבנת הצרכים של יצרני המזון בישראל. 
לא אחת הצלחתי לגשר על הפערים בין תעשיינים גדולים לתעשיינים בינוניים וקטנים. 
הנני דור שני בתעשיית המזון וממייסדי חברות: טנא נגה", "טבעול", "סנוקרסט". בגין פעילותי הוענק לי פרס מפעל חיים מטעם איגוד תעשיות המזון בשנת 2012.

 

 


ירון אנג'ל, מנכ"ל ומבעלי השליטה במאפיות אנג'ל

חברה ציבורית המפעילה 4 מאפיות בישראל ומאפיה אחת בארה"ב. פעיל בתעשייה מזה כ- 35 שנים במגוון תפקידי תפעול, הפצה, מכירות וניהול כללי. מאמין גדול בתעשיית מזון מקומית ובמאבק על המקום הראוי לה בסדרי העדיפויות של מדינת ישראל. מזה מספר שנים משמש כחבר הנהלת האיגוד ולוקח חלק בוועדותיה. משתתף ככל הנדרש בפגישות עם רגולטורים, בדגש על משרד הבריאות, בנושאים כגון רפורמת סימון המוצרים. מייצג את האיגוד בנשיאות התאחדות התעשיינים.

 

 

 


ליאור לוי, מנכ"ל ובעלים- ביסקול בע"מ

בן 55, דור שלישי של תעשיינים, בעלים ומנכ"ל של 2 מפעלי מוצרי צריכה משפחתיים (ממתיקים שולחנים ותמרוקים) שנוסדו עוד טרם קום המדינה. בעברי הציבורי: יו"ר ועדת סחר חוץ (התאחדות), יו"ר מפעלים קטנים ובינוניים (התאחדות), יו"ר ענף התמרוקים (התאחדות), חבר הנהלה (מכון יצוא) ונציג ציבור בבית דין לעבודה.
כבעל ניסיון של למעלה מ 30 שנים בתחום מוצרי צריכה בכלל ומוצרי מזון בפרט, לאור הכרות טובה של התאחדות התעשיינים מחד ומאידך שוק המזון בארץ ובחו"ל, לרבות מכלול מערכי רגולציה בארץ ובעולם, וכיו"ר מכהן של פורום המשכיות עסקית בהתאחדות אני משוכנע ביכולתי לתרום לקידום תעשיית המזון בישראל כמו גם לייצגה נאמנה.

 


ליאורה בירנהק מרכוס, מנכ"לית ובעלים, מנעמים תעשיות מזון בע"מ

 

 

 

 

 

 


ענת שון גרוס, מנכ"ל חטיבת החלב, קבוצת תנובה

 

 

 

 

 

 

 

 


פני קימלמן- משנה למנכ"ל וסמנכ"ל משאבי אנוש בחברת אסם, דירקטור בחברת טבעול

נשוי ואב לשניים, בעל ניסיון של למעלה מ- 30 שנה בתעשיית המזון בישראל, מכהן כמשנה למנכ"ל וסמנכ"ל משאבי אנוש של קבוצת אסם ובעבר כמשנה למנכ"ל וסמנכ"ל הכספים של קבוצת אסם. מכהן כדירקטור בחברות הבנות של קבוצת אסם. רואה חשבון מוסמך ובעל תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות באוניברסיטה העברית בירושלים ובעל תואר שני במנהל עסקים עם התמחות במימון באוניברסיטת בר-אילן. מכהן כדירקטור בכ-10 חברות, (רובן מענף המזון או קשורות לענף המזון), מרצה באקדמיה וחבר מועצה של המוסד הישראלי לתקינה חשבונאית. בעבר חבר בוועד הפועל של איגוד החברות הציבוריות, צוות ההיגוי של האיגוד הישראלי למנהלי סיכונים  ויו"ר פורום חשבים ארצי בלשכת רואי חשבון.
בעל ניסיון עשיר בקידום מטרות האיגוד. מזה שנים פועל ותורם באופן אקטיבי בפעילויות השונות באיגוד המזון הן כחבר הנהלה והן בוועדות השונות של איגוד המזון - ועדת הכספים, ועדת רגולציה ואחרות לרבות מעורבות בעיצוב מדיניות האיגוד בדיונים בנושאי חוק המזון, המחאה החברתית, רפורמת סימון מוצרים ועוד. כל זאת בנוסף לתרומת זמן ולפעילויות נוספות במסגרת התאחדות התעשיינים כחבר הנהלה בקרן ההדדית, חבר בוועדת העבודה, ממקימי פורום מנהלי כספים
בתעשייה והיו"ר הראשון של הפורום, חבר לשעבר בנשיאות התאחדות התעשיינים וכן מרצה מקצועי בימי עיון וקורסים מטעם התאחדות התעשיינים.


קרן שינמן, סמנכ"ל רגולציה- נביעות, מקבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות

אמא לשלושה ילדים, נשואה, עורכת דין, בעלת תואר שני במשפטים. מכהנת כיו״ר וועדת רגולציה של האיגוד מזה שתי קדנציות, חברת הנהלה פעילה.

 

 

 

 


רועי וולף, סמנכ"ל- מצות אביב

בעל ניסיון של 20 שנות עבודה בתחום המזון, במפעל המשפחתי הקיים משנת 1887. בהשכלתי בוגר תואר ראשון בכלכלה ותואר שני במנהל עסקים. חי את תעשיית המזון עוד מילדות. בשנה האחרונה מכהן כחבר הנהלת האיגוד. פעיל בתחום אישור שימוש ברכיבי קנביס בתעשיית המזון. במסגרת פעילותי הופעתי מטעם האיגוד בוועדת הכלכלה של הכנסת לאישור חוק קביעת מועד כניסה לתוקף של הוראות סימון מזון ארוז מראש ("חוק איילת שקד").  בעל ניסיון רב בעבודה מול גורמים ממשלתיים ואני מאמין שיש לקיים עמם דיאלוג באווירה חיובית וכך לשמור על האינטרסים של התעשייה.

 

 


 

נציגי איגוד תעשיות המזון במועצת התעשיינים

  • ירון אנג'ל ,  מנכ"ל ובעלים, מאפיות אנג'ל בע"מ 
  • ליאורה בירנהק מרכוס, מנכ"לית ובעלים, מנעמים תעשיות מזון בע"מ 
  • אבי בן אסאייג , מנכ"ל, אסם השקעות
  • גלעד זילברברג, מנכ"ל, מאיר את בייגל 
  • ז'ק בר, בעל השליטה ומנכ"ל- טמפו משקאות בע"מ 
  • יצחק ברמן, בעלים, מאפיית י. את ברמן
  • ליאור לוי , מנכ"ל ובעלים,  ביסקול

חברי וועדת ביקורת

  • יוסף מרדכי, מנכ"ל ובעלים, מחלבות י. מרדכי ליו"ר ועדת ביקורת 
  • דותן עשת, סמנכ"ל, אף.סי תבליני הגליל בע"מ, חבר הוועדה. 
  • אלברטו פסח, יועמ"ש, אסם נסטלה, חבר הוועדה.