הנהלת איגוד תעשיות המזון והנציגים במוסדות האיגוד 2020-2022

חברי הנהלת איגוד תעשיות המזון

דודי מנביץ', יו"ר הנהלת איגוד תעשיות המזון, יו"ר- עינת תעשיות מזון 

ממלא תפקידים שונים מזה 40 שנים בתעשיית מוצרי הצריכה, מתוכן 27 שנים בתחום המזון. רכשתי ניסיון במגוון תפקידי ניהול בכירים הכוללים ביניהם: משנה למנכ"ל אסם לתכנון ופיתוח אסטרטגי, משנה למנכ"ל הקבוצה ומנכ"ל חברת אסם סחר, סמנכ"ל שיווק ומכירות בקבוצת אסם ובחברת חוגלה, מנכ"ל חברות (צבר, אסם סחר) , (BDM) Business Development Manager Nestle SA- מנהל פיתוח עסקים בחברת נסטלה של אזור דרום מזרח אפריקה (27 מדינות, מעל 260 מיליון תושבים), סמנכ"ל שיווק של קבוצת אסם.
כמו כן בעל ניסיון כסמנכ"ל שיווק ומכירות חוגלה קימברלי, ויו"ר של חברות ודירקטור בחברות מזון רבות (מטרנה, נסטלה גלידות, צבר, טבעול, הבית, קופי טו גו, בונז'ור, פרוסטיב, SDA, ת.א.ת תעשיות, עינת תעשיות מזון ועוד).
במסגרת פעילותי הציבורית שימשתי כחבר בצוות המצומצם של איגוד המזון ואגף הכלכלה של התאחדות התעשיינים בפגישות ובדיונים מול: וועדת טרכטנברג, וועדת שרון – משרד התמ"ת (כלכלה), מחלקת המחקר של בנק ישראל, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה וועדת הכלכלה של הכנסת. חבר הנהלת איגוד המזון ויו"ר וועדת השיווק של איגוד המזון בשנים 2008-2013. חבר וועדת הכלכלה של התאחדות התעשיינים בשנים 2010-2013. חבר בוועדת סחר חוץ של התאחדות התעשיינים בשנים 2002-2006, גיבוש הסכם בילטרלי בין ישראל והשוק האירופאי הכולל הקלות על של ביטול והורדת מכסים וקבלת מכסות פטורות.
בעל היכרות קרובה עם נושא הכשרות בתעשיית המזון הכולל דיונים עם הרבנות הראשית ומגוון כשרויות מהדרין כגון בד"ץ עדה חרדית וכד'. כמו כן היכרות קרובה עם משרד הבריאות והשירות הוטרינרי בכל הקשור לחוק המזון ןחקיקה בנושא ייצוא.
בנוסף הנני יו"ר של חברות פרטיות שונות וחבר בצוות "נבחרת הדירקטורים 2014" של רשות החברות הממשלתיות.
*נציג האיגוד בנשיאות התאחדות התעשיינים


לירון אנגל, מנכ"ל ובעלים- קבצת קפולסקי

נשוי ואב ל-3 בנות מהממות. את דרכי התחלתי בחברה לפני 25 שנה. עבדתי בכל התחומים השונים בחברה, החל מרצפת הייצור. הובלתי מהלכים של הגדלת נתח שוק, שיווק, פיתוח ורכישת מפעלים משלימים לפעילות החברה .
מאמין בעשייה ובקידום התעשייה בישראל בכלל, ושיפור הסביבה העסקית של מפעלים בינוניים וקטנים בפרט. אשמח לתרום מזמני ולהתמקד בהפחתת נטל הרגולציה בתעשייה וקידומם של מפעלים קטנים ובינוניים. 




 


רן אקרמן, מנכ"ל- זוגלובק 

בן 56 נשוי אבא ל 3 ילדים. עובד מעל 30 שנה בתעשייה המסורתית בהם מילאתי מגוון תפקידים. בתשע שנים אחרונות עובד בזוגלובק במהלכם ביצעתי תפקידי ניהול כספים, מערכות מידע ושרשרת אספקה והחל מספטמבר 2020 משמש כמנכ"ל החברה. לפני כן עבדתי מעל ל-20 שנים בחברת שטראוס וכשנתיים בחברת אלובין. רואה חשבון בהשכלתי ובעל תואר שני במנהל עסקים.
*נציג האיגוד בנשיאות התאחדות התעשיינים



 


ליאורה בירנהק מרכוס, מנכ"לית ובעלים, מנעמים תעשיות מזון בע"מ









 


דניאל בר, משנה למנכ"ל-  טמפו משקאות בע"מ

מכהן כמשנה למנכ"ל בחברת טמפו משקאות בע"מ. משמש כחבר הנהלת איגוד תעשיות המזון. אשמח להמשיך ולתרום מזמני לטובת הארגון כפי שנעשה עד כה, תוך תרומת ניסיוני בענף המשקאות.






 


רביב ברוקמאייר- מנכ"ל תה ויסוצקי (ישראל) בע"מ

נשוי+ 1, מכהן בתפקידי מנכ"ל החל מתחילת שנות ה2000 בחברות מזון וקמעונאות (עשה זאת בעצמך, דלק, מזון, אופנה). בעל ניסיון בהקמת מפעל מזון מודרני (בונז'ור), ניהול turn around בחברות ובעל כ-20 שנות קריירה במגוון תפקידים בשטראוס-עלית. בעל ניסיון רב כמנכ"ל בחברות יצרניות וקמעונאיות, בחלקן ציבוריות.
בעל כושר מנהיגות, הבנה מעמיקה של שוק מוצרי הצריכה בישראל ובחו"ל וניסיון בעבודה עם גורמי ממשל. כמו כן חבר לשעבר באיגוד תעשיות המזון (במסגרת פועלי בבונז'ור בע"מ).


 


יצחק ברמן, יו"ר ובעלים, י.את ברמן

יליד ירושלים, נשוי ואב ל 5. חבר בהנהלת איגוד תעשיות המזון. 
מאז עלייתה של משפחת ברמן עם שני בניה מרוסיה הצארית, בשנת 1875 לישראל, הקימה בובה קרישא, סבתא רבתה שלי, את המאפיה בתחומי הרובע היהודי בעיר העתיקה תוך שהיא ייצרה עוגות מדבש חרובים שהכינה בעצמה ומכרה לצליינים שהגיעו במסעם לוייהדלרוזה. כיוון שהייתה אישה בעלת חזון, וראתה את הפוטנציאל הטמון בעסק, הלך העסק והתפתח ולימים הוקמה המאפיה הראשונה מחוץ לחומות העיר העתיקה, שהייתה מאפיה מודרנית ומשוכללת. 
למרות המצב הבטחוני בארץ והמלחמות הרבות שרדה המאפיה והמשיכה לייצר ולספק לחמים עד היום. כדור רביעי שגדל והתפתח אל תוך פעילות המאפיה. כיום אני משמש יו"ר ובעלים של המאפיה כאשר גם הדור החמישי לוקח חלק בפעילות המאפיה. החזון של המאפיה הוא לפתח ולייצר סוגי לחם שונים, בריאים ואשר יתנו מענה לכלל האוכלוסייה.
*נציג האיגוד בנשיאות התאחדות התעשיינים


דורון זילברשטיין, מנכ"ל- יוניליוור פודסולושיינס

מנכ"ל יוניליוור פודסולושיינס, הפועלת מול עולם האירוח וההסעדה בישראל, מזה כ-9 שנים. בתפקידי הקודם שימשתי סמנכ"ל בקרלסברג רומניה, כחלק מפעילות החברה המרכזית, במשך כ- 4.5 שנים. בעברי ביצעתי מגוון תפקידי מכירות ושיווק ביוניליוור ישראל.  
כמי שפעיל בעולם המזון והמשקאות מזה 22 שנה בתפקידים ניהול בכירים, אסייע לקידום ומימוש האסטרטגיה של האיגוד לטובת כלל החברים עם דגש על קידום תוכן מקצועי בפעילות האיגוד וקידום האינטרסים של התעשייה מול מכלול בעלי העניין, בעזרת קשרים רבים בקרב גורמי רגולציה וממשל. אסייע לקידום נושא הקיימות בתעשייה, לאורך שרשרת הערך, לצורך התייעלות עסקית ותרומה לקהילה. 



 


הראל חייקין, מנכ"ל, קוקה קולה ישראל

לאורך השנים האחרונות מילאתי מגוון תפקידים בקבוצת החברה המרכזית, ביניהם מהנדס תעשייה וניהול בתפעול החברה, מנהל ערוץ מאורגן (מכירות), סמנכ"ל שיווק בנביעות, טרה, משנה טרה, מנכ"ל מבשלות בירה ("קרלסברג") ומנכ"ל קוקה-קולה ישראל (נוכחי). חבר בהנהלת איגוד תעשיות המזון. כחלק מראייה אסטרטגית, אנו עוסקים רבות בקידום התעשייה הישראלית, דבר המהווה נדבך חשוב בעשייתו של איגוד תעשיות המזון. בכך ניתן לתרום לחיזוק מעמד התעשייה המקומית ואף להביא ידע בינ"ל המקדם את עשייתנו. 
הנני שותף בצוותי החשיבה באיגוד ומוביל את וועדת האסטרטגיה. בשלב הראשון (במהלך השנתיים אחרונות, ועוד טרם משבר הקורונה) בנינו אבני דרך המשלבות את ראיית חברי האיגוד על מגוון סוגיו במטרה לשרת את התקדמות האיגוד בהמשך הדרך. חשוב יהיה להמשיך קו התקדמות זה ולהתאימו לחברות על סוגיהן וצרכיהן, ע"מ לייצר ערך אמיתי לאיגוד מול חבריו ומול ממשקי ממשלה וממשקי השוק השונים.


ברק טבת, מנכ"ל- גן שמואל מזון בע"מ

נשוי + 3, עו"ד ובעל תואר שני במנהל עסקים. טרם מינויי כמנכ"ל שימשתי כיועץ משפטי ומנהל פיתוח עסקי בגן שמואל מזון. מכהן כחבר הנהלת האיגוד, חבר בוועדות שונות של האיגוד (רגולציה) ושל ההתאחדות (סחר חוץ, איכות סביבה, רגולציה). שימשתי כנציג האיגוד בוועדה המשותפת עם משרד הבריאות ואיגוד לשכות המסחר לניסוח תקנות יבואן נאות.






 


ליאור לוי, מנכ"ל ובעלים- ביסקול בע"מ

בן 55, דור שלישי של תעשיינים, בעלים ומנכ"ל של 2 מפעלי מוצרי צריכה משפחתיים (ממתיקים שולחנים ותמרוקים) שנוסדו עוד טרם קום המדינה. בעברי הציבורי: יו"ר ועדת סחר חוץ (התאחדות), יו"ר מפעלים קטנים ובינוניים (התאחדות), יו"ר ענף התמרוקים (התאחדות), חבר הנהלה (מכון יצוא) ונציג ציבור בבית דין לעבודה. 
כבעל ניסיון של למעלה מ 30 שנים בתחום מוצרי צריכה בכלל ומוצרי מזון בפרט, לאור הכרות טובה של התאחדות התעשיינים מחד ומאידך שוק המזון בארץ ובחו"ל, לרבות מכלול מערכי רגולציה בארץ ובעולם, וכיו"ר מכהן של פורום המשכיות עסקית בהתאחדות אני משוכנע ביכולתי לתרום לקידום תעשיית המזון בישראל כמו גם לייצגה נאמנה. 


אוריאל מרמור, יו"ר- אפיפית נצרת בע"מ

בן 55 , נשוי עם 11 ילדים , מתגורר בצפון הארץ. תעשיין מזה כ -28 שנים. כיהנתי במשך כשנתיים כחבר בהנהלת הקרן ההדדית של התאחדות התעשיינים וכן מילאתי תפקידי אד הוק במספר וועדות בהתאחדות. כחבר הנהלה אשמח לתרום מזמני וניסיוני לקידום מטרות תעשיית המזון הישראלית. 






 


אבי פקר, מנכ"ל- רוקחמן - ופלים ועוגיות מן

בן 35, תעשיין דור שלישי בחברה המשפחתית שהקים סבא שלי ז"ל לפני 66 שנה. בתפקיד המנכ"ל מזה 5 שנים. בוגר תואר ראשון ושני בהצטיינות. מאמין כי איגוד המזון חייב לייצג גם את התעשיינים הצעירים! בכוונתי להשקיע את הזמן, האנרגיה והמשאבים כדי לקדם ולפעול לטובת חברות המזון, במציאות הבעייתית כיום, בייחוד הקטנות והבינוניות. בשנים האחרונות שותף בפורום דור המשך ובפעילות שוטפת עם מנהלת האיגוד.





 


פני קימלמן- משנה למנכ"ל וסמנכ"ל משאבי אנוש בחברת אסם, דירקטור בחברת טבעול

נשוי ואב לשניים, בעל ניסיון של למעלה מ- 30 שנה בתעשיית המזון בישראל, מכהן כמשנה למנכ"ל וסמנכ"ל משאבי אנוש של קבוצת אסם ובעבר כמשנה למנכ"ל וסמנכ"ל הכספים של קבוצת אסם. מכהן כדירקטור בחברות הבנות של קבוצת אסם. רואה חשבון מוסמך ובעל תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות באוניברסיטה העברית בירושלים ובעל תואר שני במנהל עסקים עם התמחות במימון באוניברסיטת בר-אילן. מכהן כדירקטור בכ-10 חברות, (רובן מענף המזון או קשורות לענף המזון), מרצה באקדמיה וחבר מועצה של המוסד הישראלי לתקינה חשבונאית. בעבר חבר בוועד הפועל של איגוד החברות הציבוריות, צוות ההיגוי של האיגוד הישראלי למנהלי סיכונים  ויו"ר פורום חשבים ארצי בלשכת רואי חשבון. 
בעל ניסיון עשיר בקידום מטרות האיגוד. מזה שנים פועל ותורם באופן אקטיבי בפעילויות השונות באיגוד המזון הן כחבר הנהלה והן בוועדות השונות של איגוד המזון - ועדת הכספים, ועדת רגולציה ואחרות לרבות מעורבות בעיצוב מדיניות האיגוד בדיונים בנושאי חוק המזון, המחאה החברתית, רפורמת סימון מוצרים ועוד. כל זאת בנוסף לתרומת זמן ולפעילויות נוספות במסגרת התאחדות התעשיינים כחבר הנהלה בקרן ההדדית, חבר בוועדת העבודה, ממקימי פורום מנהלי כספים בתעשייה והיו"ר הראשון של הפורום, חבר לשעבר בנשיאות התאחדות התעשיינים וכן מרצה מקצועי בימי עיון וקורסים מטעם התאחדות התעשיינים. 


ארנון שפירא, סמנכ"ל שיווק ומנהל היחידה העסקית של תחומי המזון, הטיפוח האישי וטיפוח הבית - יוניליוור ישראל

משנת 2015 משמש סמנכ"ל שיווק ביוניליוור ישראל ומנהל היחידה העסקית של תחומי המזון, הטיפוח האישי וטיפוח הבית בחברה. קודם לכן מילאתי מספר תפקידי מפתח בתחומי השיווק והמכירות ביוניליוור בישראל ובמטה החברה באירופה. מחזיק בתארים ראשונים בכלכלה ובמשפטים מאוניברסיטת תל אביב ובוגר לימודי תעודה בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת הרווארד. בוגר תוכנית העמיתים של רשת "מעוז" - רשת מנהיגים בכירים מ-3 המגזרים, שנועדה לקדם שיתוף פעולה בין-מגזרי בישראל. בעל ניסיון של 17 שנים בתעשיית המזון, בתחומי שיווק, מכירות ופיתוח עסקי, בישראל ובאירופה. פעיל בוועדת אמון מול בעלי עניין ואסטרטגיה תקשורתית של איגוד המזון. 
כמי שפעיל בעולם המזון מזה 17 שנה בתפקידי ניהול בכירים, אסייע להמשך קידום האסטרטגיה של האיגוד לטובת כלל החברים מול כלל בעלי העניין, בעזרת קשרים בקרב גורמי ממשל ורגולציה, בכלל זה אסטרטגיה תקשורתית, הפחתת נטל הרגולציה על התעשייה, חדשנות ותעשייה 4.0, קיימות ותרומה לקהילה.

 


אבי שריקי, מנכ"ל- קוסקוס מזון בע"מ

בוגר תואר ראשון בכלכלה ותואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב. בעל ניסיון מגוון בפעילות ציבורית במסגרת איגוד תעשיות המזון. כיום חבר הנהלת האיגוד ופעיל במסגרת וועדת רגולציה. בעבר- חבר וועדת ביקורת באיגוד. כמו כן הנני חבר במועצה הציבורית של ענף המזון במכון היצוא הישראלי. 
בעל רקע צבאי בשירות סדיר וקבע כקמ"ט תקציבים- טיפול בתקציבי חיל הים ואמ"ן ביחידת היועץ הכספי לרמטכ"ל- אגף התקציבים של משהב"ט. כמו כן שירתי במילואים כעוזר לרע"ן תקציבי פקוד העורף.





 


נציגי איגוד תעשיות המזון במועצת התעשיינים

חגית אדלר, מנכ"ל, אסם נסטלה פרופשיונל 
סיגל ליזה אורן, מנכ"לית- עינת תעשיות מזון 
ליאורה בירנהק מרכוס, מנכ"לית ובעלים, מנעמים תעשיות מזון בע"מ 
ז'ק בר, בעל השליטה ומנכ"ל- טמפו משקאות בע"מ
גלעד זילברברג, מנכ"ל, מאיר את בייגל 
דוד לוסטיגר, מנכ"ל- קר פרי
אבי שריקי, מנכ"ל- קוסקוס מזון בע"מ


חברי וועדת ביקורת
יוסף מרדכי, מנכ"ל ובעלים, מחלבות י. מרדכי ליו"ר ועדת ביקורת 
דותן עשת, סמנכ"ל, אף.סי תבליני הגליל בע"מ, חבר הוועדה. 
 אלברטו פסח, יועמ"ש, אסם נסטלה, חבר הוועדה.