בכירי תעשיית המזון ומשרד הבריאות נפגשו על מנת לאמוד את הערכות התעשייה לרפורמת המזון בשנת 2019 5/8/18

 

5.8.18

 

מתכוננים לרפורמה:

בכירי תעשיית המזון ומשרד הבריאות נפגשו על מנת לאמוד את הערכות התעשייה לרפורמת המזון בשנת 2019

 

מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, נפגש ביום רביעי בשבוע שעבר (1.8) במשרד הבריאות עם איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים ונציגי התעשייה, במטרה לאמוד את הערכות התעשייה לרפורמת סימון המזון בשנת 2019.

בר סימן טוב מסר כי "החקיקה עברה בהצלחה בכנסת, ולקראת תחילת הרפורמה אנחנו שומרים על קשר עם התעשייה לאמוד את היישום של סימון המזון. אנחנו במשרד ממשיכים לפקח ולראות שהתהליך ממשיך באופן סדור על פי לוחות הזמנים שנקבעו ועל פי המתווה".

בר סימן טוב הוסיף כי הוא שמח כשהוא רואה שתעשיות המזון כבר נערכות ליישום הרפורמה וניתן לראות בימים אלו תהליך ״רפורמלציה״ למוצרים בריאים יותר.

יו"ר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים, שלום זיידלר מסר כי "אנו מאמינים כי באמצעות שיתוף פעולה והידברות ניתן יהיה ליישם את הרפורמה באופן הטוב ביותר. חשוב לציין כי חברות המזון רואות תמיד לנגד עיניהן את רצון וטובת הצרכנים ופועלות באופן תמידי לשיפור וטיוב מוצריהן, תוך דגש על חדשנות, בריאות ותזונה. הדבר בא לידי ביטוי בהפחתות משמעותיות של רמות הסוכר, הנתרן והשומן במוצרים בשנים האחרונות, ונמשיך במגמת בריאות זו גם בעתיד לטובת לקוחותינו".

כמו כן השתתפו בפגישה מטעם התעשיינים- גליה שגיא, מנהלת איגוד המזון  בהתאחדות התעשיינים, איציק צאייג, מנכ"ל אסם, ענת גבריאל, מנכ"לית יוניליוור,  איתי ברק, המשנה למנכ"ל מחלבות גד ואייל שמעוני, סמנכ"ל הטכנולוגיה של קבוצת שטראוס.

 

מיכל תוסייה כהן, דוברת התאחדות התעשיינים בישראל

טל. 054-9491438     |     דוא"ל: michalt@industry.org.il