סיכום ישיבת הועדה המקצועית של איגוד תעשיות המזון שהתקיימה ב - 30.12.2008

 

שני נושאים מרכזיים נדונו בישיבת הועדה המקצועית של איגוד תעשיות המזון שהתקיימה ב - 30.12.2008

 

 

2.      QUID - סימון תכולת רכיבים

רשמיות סעיף 8.3 בתקן 1145 תכנס לתוקף ב - 6.10.2009 ï על התעשייה להיות ערוכה ליישום  סימון ה – QUID, באופן מלא ב - 6.10.2009.

 

ע"פ תגובות מהתעשייה, ועל אף רצון התעשייה לתת את המידע הנדרש בסימון ה - QUID, יישום סעיף ה - QUID  בעייתי וניסוחו הכללי יוצר מצב שהמפעלים לא יודעים בדיוק מה לסמן וישנן פרשנויות רבות לסימון ע"פ הרשום בסעיף.

 

בסקירה של  זאב פייקובסקי, יו"ר הועדה המקצועית עלה שנושא ה - QUID תקף באירופה כבר מ - 1997,ולמעשה התקן בישראל (סעיף 8.3) ודרישות ה  - QUID בתקינה האירופאית, לא שונות מהותית אלא שהאירופאים באמצעות מוסדות האיחוד האירופאי   ובאמצעות ה -  FSA השכילו להוציא שני מסמכים מלווים -  GUIDELINES שמאפשרים ליצרנים באירופה לקבל הוראות כיצד עליהם לסמן כולל דוגמאות מייצגות.

 

את התקן הוציא מכון התקנים, את יישום סעיף 8.3 בפרט ואת יישום התקן ככלל אוכף משרד הבריאות, אם לא יהיה שינוי/מסמך מדריך (רשמי של הרשויות) אזי צפויות פרשנויות בלי סוף וסוגיות נילוות לא פשוטות בעניין.

 

אין ספק שבעייתיות זו צריכה להיות ברורה למכון התקנים ואנו מצפים ממכון התקנים לפעול בעניין - חשוב להדגיש שנכון למועד זה אין שום שינוי ועל התעשייה להיות ערוכה ליישום סעיף 8.3 בתקן 1145 עד 6.10.2009.

 

החלטה

 

חברי הועדה המקצועית מתבקשים לפנות בכתב אל עו"ד קורט גבור יו"ר ועדה 544 במכון התקנים ולהעלות בפניו הן את הבעייתיות הכרוכה מבחינתם ביישום הסעיף ובליווי דוגמאות המראות בפועל את הבעייה.

את המכתב לרשום עם העתק לצביקה גולדשטיין מנהל איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים ולהעביר לפקס 

03-5198705  או לאימייל zvig@industry.org.il וזאת עד 1.3.2009.

 

 

Choices 

במסגרת הישיבה הוצג נושא ה - Choices.

 

עמותה בינלאומית מיסודן של קמפינה פריזלנד ויוניליוור העולמית שמנסה לקדם תו סימון תזונתי משותף לתעשיית המזון וההסעדה, שיופיע בחזית אריזות ויסייע לצרכנים בבחירת מוצרים בעלי פרופיל תזונתי בריא. התו מבוסס על קריטריונים בינלאומיים שנקבעו באופן בלתי-תלוי ע"י ועדה מדעית מייעצת, התו ע"פ העמותה מתאים לכל קטגוריות המזון בכל המדינות ובימים אלו הוקם סניף לעמותה בישראל והעמותה מנסה  לקדם את השימוש בתו בקרב חברות מזון בישראל.

 

נושא ה - Choices  הוצג בפני חברי הועדה ע"מ לאפשר לטכנולוגים חברי הועדה להכיר את הנושא -  היות ומתבצעת פניה לחברות דרך העמותה להצטרף ל - Choices והיות והפניות מתבצעות למנכ"לי החברות  - הטכנולוגים יוכלו להתבטא ולפחות לדעת במה מדובר.

 

לאיגוד תעשיות המזון כאיגוד אין עמדה בנושא וכל חברה תעשה בנושא כרצונה והבנתה

 

 

 

החלטה

החלט ליזום יום עיון בנושא סימון מסייע לקידום תזונה נבונה ובו יוצגו השיטות השונות הקיימות לסימון ובו יוכלו לדון ביתרונות ובחסרונות של כל שיטה וזאת ע"מ לקדם סימון מסייע לצרכן לתזונה נבונה

 

סיכום ישיבת הועדה המקצועית שהתקיימה ב- 30.12.2009  סיכום ישיבת הועדה המקצועית שהתקיימה ב- 30.12.2009
הדפסשלח לחבר
עזרה וכלים
ההתאחדות לשירות העסק שלך

מקדמים כחול לבן "מטה מיוצר בישראל"
ריכוז תלונות של יצרנים לגבי אפלייתם
לרעה,מול מוצרי ייבוא.טיפול בתלונות
מפעל הנתקל בהעדפת רכש מתוצרת חוץ
שלא על בסיס מחיר ואיכות.
ניהול פעולות הסברה לטובת
המפעל או המוצר.ועוד...
לפרטים נוספים

דרונט בניית אתרים
תוכן ושיווק אינטרנטי 
Bookmark and Share