חג שמח ועדכונים חשובים מאיגוד המזון – מרץ 2015

12/04/2015

 

חברים יקרים,

 

לקראת חג הפסח, אנחנו מבקשים לאחל לכם ולבני משפחותיכם ימים של אושר, סיפוק ובריאות.
אנו משוכנעים כי שולחן הסדר שלכם יהיה עמוס במזון ישראלי איכותי ומובחר, מעשה ידי כל אחד ואחת מכם.

 

אנו רוצים לברך גם את חברי ההנהלה החדשה של איגוד תעשיות המזון, הוותיקים והחדשים. כידוע לכם, נשיאות התאחדות התעשיינים אישרה את הוראת השעה להגדלת הנהלת האיגוד, ואנו משוכנעים כי ההרכב המורחב החדש יוכל לפעול רבות למען תעשיית המזון הישראלית, היקרה לכולנו.

 

בימים אלה מתבצעת מלאכת הרכבת הממשלה החדשה של מדינת ישראל, ואנו מקווים כי נוכל למצוא בה שותפים לקידום התעשייה ולשחרור החסמים העומדים בפני היצרנים.
בשנה הקרובה נמשיך לקדם את העבודה הנמרצת מול הרגולטור, ובמקביל נפעל לקידום המטרות הנוספות לשנת 2015, כפי שאושרו על ידי ההנהלה – קידום מפעלי מזון קטנים ובינוניים, והמשך הפרויקט לשיפור תדמית התעשייה.

 

מפעלי המזון הישראליים, שלכל אחד מכם יש תרומה לשגשוגם, אינם רק מקור לגאווה מקומית; יחד הם מרכיבים תעשייה בעלת חשיבות אסטרטגית לצמיחה, לתעסוקה ולמשק הישראלי כולו.
אנחנו – איציק היו"ר הוותיק וגליה המנכ"לית החדשה – נפעל כמיטב יכולתנו לשרת נאמנה את המטרות המשותפות של תעשייה חשובה זו.

 

אנו עומדים לשירותכם לכל שאלה, בקשה או התייעצות, ומאחלים לכם חג פסח שמח,

 

 


איציק תמיר
יו"ר
איגוד תעשיות המזון

 

גליה שגיא
מנהלת
איגוד תעשיות המזון

 

עדכונים מהנהלת איגוד המזון:

בישיבת הנהלת האיגוד שהתקיימה ב-25.3.15, הוצגה הנהלת האיגוד לקדנציה הקרובה. ההנהלה החדשה מונה 28 חברים לפי הפירוט הבא:  15 חברים נבחרו, 5 חברים אושרו בהוראת שעה, 3 חברים נבחרו ע"י יו"ר האיגוד- איציק תמיר, 3 חברים נוספים צורפו להנהלה מכורח היותם חברים בנשיאות ההתאחדות. (מצ"ב רשימת חברי ההנהלה).
אנו מאחלים לחברי ההנהלה קדנציה פעילה ומוצלחת. הנהלת איגוד תעשיות המזון 2015.

 


בעשור החולף התוצרת החקלאית בעולם התייקרה כמעט פי שלושה, לפי נתוני ארגון המזון והחקלאות של האו"ם. לפי אותו ארגון, הכובד על הכיסים במערב מאיים להפוך למחסור אמיתי, כזה שלא הורגש זה עשורים. לפי התחזית, בעוד 35 שנה יחיו בעולם 9 מיליארד בני אדם. הביקוש לבשר יעלה בכ־75%, הביקוש לחלב יעלה בכ־60%, אבל השטחים הפנויים לחקלאות רק יצטמצמו, האנרגיה תתייקר, ושינויי האקלים ימשיכו להיות תכופים יותר וצפויים פחות. כבר עכשיו נרשמת בעולם פריחה של מזיקים ומחלות צמחים כתוצאה משינויי האקלים. לאורך עשורים המערב התרגל להיצע מזון שרק הולך וגדל. התקופה הזאת איננה עוד. דו"ח אחר, שיצא באחרונה מקהילת המודיעין האמריקאית ושמו "Global Trends: 2030", חוזה מחסור קשה במזון ומי שתייה כבר ב־15 השנים הקרובות. לפיו, מערכת המזון הגלובלית הכל כך מובנת מאליה שבירה מתמיד, ומצויה תחת איום. המשך..

 

 

הכנס הבינלאומי השנתי של ענף המזון "מזון בעידן החדש 2015", יערך בתאריכים 15-16 ביוני, 2015 במרכז הכנסים בכפר המכביה. הכנס מתקיים זו השנה הארבע עשר ברציפות בחסות איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים ובהשתתפות האקדמיה. שמרו את התאריך.

בכנס יוענק פרס "מפעל חיים בתעשייה ובאקדמיה" בתעשיית המזון לחברי איגוד, להם תרומה רבת שנים לפיתוחה של תעשיית המזון הישראלית ו"פרס מצוינות טכנולוגית".  ניתן להגיש מועמדות עד ל-1 במאי 2015.  

 

 

משרד הכלכלה  מפרסם בימים אלו תוכנית מעודכנת ומורחבת לתמיכה ביצירת תשתית כוח אדם  טכנולוגי ורענן לתעשייה.
מטרת התוכנית המחודשת היא לפעול לחיזוק מפעלי תעשייה באזורי עדיפות לאומית ובירושלים, זאת ע"י השבחת ההון האנושי הטכנולוגי של המפעלים,  וע"י חיזוק הקשר  שבין אקדמיה לתעשייה באותם האזורים.

התוכנית מציעה  מענקים לסטודנטים הלומדים לימודי הנדסה  וטכנולוגיה (ברמה של תואר אקדמי) במוסדות לימוד הממוקמים באזורי הפריפריה, המבצעים את פרויקט הגמר שלהם במסגרת הלימודים  במפעל תעשייתי הממוקם באזורי עדיפות לאומית ומועסקים לתקופה של שנה במפעל תעשייתי באזור.  בנוסף, המשרד  מציע מענקים למפעלים תעשייתיים באזורי הפריפריה אשר יעסיקו  את אותם סטודנטים בוגרים, בשנה הראשונה לסיום לימודיהם.  מענק זה מיועד לתמיכה בשכר עבודתם והכשרתם המקצועית " בשטח" של הבוגרים מייד לאחר  סיום לימודיהם.

כאמור, תוכנית  זו מיועדת לחזק את התעשייה , באזורי הפריפריה,  כמו גם לחזק את הקהילה באותם האזורים ,ע"י השארת כוח אדם טכנולוגי וחזק, תוך שילובם בתעשייה. מתאים גם לתעשיית המזון.

קישור לפרטים נוספים.

 

 

 

ועדת תקנון - חברים המעוניינים להיות חברים בועדת התקנון של איגוד המזון, מוזמנים לפנות אלינו.

ועדת איכות הסביבה – חברים המעוניינים להיות נציגי איגוד המזון בועדת איכות הסביבה של התאחדות התעשיינים, מוזמנים לפנות אלינו.

ועדת חינוך והכשרה מקצועית – חברים המעוניינים להיות נציגי איגוד המזון בועדת חינוך והכשרה מקצועית של התאחדות התעשיינים, מוזמנים לפנות אלינו.

 

ועדת עבודה - חברים המעוניינים להיות נציגי איגוד המזון בועדת העבודה של התאחדות התעשיינים, מוזמנים לפנות אלינו.

 

 

תקן 1505 חלק 2 - פניית הממונה על התקינה בדבר החלפת תקן רשמי- מערכות לטיפול במי שתייה. התייחסות יש להעביר אלינו עד ל-13.4.15.קישור.


תקן פלפל ופירות מיובשים
- הערות יש להעביר אלינו עד ל- 15.4.15. קישור .
תקן קמח - הערות יש להעביר אלינו עד ל- 13.4.15. קישור.

טיוטה לתקן ישראלי ת"י 7972 פלפל צ'ילי ופלפל חריף שלם או טחון (אבקה) - קישור.

ביטול רשמיות משני תקנים סרדינים ו- פרורים ממוצרי מאפה. הוועדה המרכזית 500 במכון התקנים קבלה החלטה לבטל תקנים אלה ולכן נדרשת הסרת רשמיות. קישור

הסרת רשמיות- תקן לסוכריות.
ת"י 1307- ממתקים: סוכריות קשות, סוכריות טופי וסוכריות דחוסות.

וועדה מרכזית 500 החליטה לבטל את התקן. קישור.

 



דרושים נציגים לוועדה טכנית 550- עמילן
. הינכם מוזמנים לפנות אלינו בצירוף קו"ח.

דרושים נציגים לוועדה טכנית 508- שומנים ושמנים צמחיים ומוצריהם.הינכם מוזמנים לפנות אלינו בצירוף קו"ח.


 

 

האגף למפעלים קטנים ובינוניים בהתאחדות תעשיינים מעמיד לרשות המפעלים הקטנים והבינוניים בנק מידע על
מגוון
אפיקי המימון הקיימים:

·         קרנות מימון ייחודיות למתן הלוואות בתנאים מועדפים לחברי התאחדות התעשיינים והקרן ההדדית

·         קרנות מימון בערבות מדינה

·         קרנות מימון פרטיות

·         במפעלים קטנים ובינוניים (Private Equity) מאגר משקיעים

·         מימון חוץ בנקאי

·         פקטורינג וליסינג מכונות

·         מימון יבוא מכונות מכל העולם בתנאים נוחים (Buyer's Credit)

 

לפרטים נוספים ויצירת קשר, לחצ/י כאן.


האגף למפעלים קטנים ובינוניים מארגן סדרת הרצאות בשם "כלים להצלחה" - בכל חודש הרצאה בנושא אחר. החודש ההרצאה תהיה בנושא פיתוח עסקי בינלאומי: כלים להצלחה –אסטרטגיית שיווק בינלאומית ודרכים ליישומה. המפגש יתקיים ביום שני, 27.4.2015, לפרטים נוספים ולהרשמה לחצ/י כאן.

_____________________________
הדפסשלח לחבר
עזרה וכלים
ההתאחדות לשירות העסק שלך

מקדמים כחול לבן "מטה מיוצר בישראל"
ריכוז תלונות של יצרנים לגבי אפלייתם
לרעה,מול מוצרי ייבוא.טיפול בתלונות
מפעל הנתקל בהעדפת רכש מתוצרת חוץ
שלא על בסיס מחיר ואיכות.
ניהול פעולות הסברה לטובת
המפעל או המוצר.ועוד...
לפרטים נוספים

דרונט בניית אתרים
תוכן ושיווק אינטרנטי 
Bookmark and Share