מבזק מוצ"ש מחר מתחילים דיאטה..(או צמים:-), לחברי איגוד תעשיות המזון

27/09/2014

שבוע טוב,

"...מתחילים מחדש. למה לא? מה זה רע? ... אז אלול, אחרון במדרון התלול ,קצר ימים ונושף עם לילו הטלול ,עוד תקיעה, עוד תרועה ,עוד שברים ועיגול ,השנה שעברה תיסגר במנעול...." (מילים: נתן יונתן, לחן: צביקה פיק).

רגולציה: חוק עידוד התחרות במזון

 

למענכם,ב"שפת העם", על טיוטות הפטור אשר פורסמו ע"י הממונה על ההגבלים לפני כשבוע להערות הציבור וטרם נכנסו לתוקפן:

 

ובכן,

מדובר ב-2 טיוטות פטור מכוח סעיף 7(ג) לחוק- האחת עוסקת בפעולות והסדרים שעניינם מחיר לצרכן, והשנייה עוסקת בפעולות והסדרים שעניינם סידור מצרכים בחנות של קמעונאי גדול. הכללים שבטיוטות הפטור נועדו להקל על איסורי הסדרנות וההתערבות במחיר הגורפים הקבועים בחוק המזון.

 

1.       טיוטת הפטור שעניינה מחיר לצרכן: פוטרת את הספק הגדול והקמעונאי הגדול מביצוע פעולות והסדרים ספציפיים, חלקם לתקופת מכירה מיוחדת המוגדרת וחלקם ללא הגבלת זמן. יש לציין כי הפטור יחול ובלבד שמדובר בפעולות והסדרים שעניינם במחיר מקסימום (ולא במחיר מינימום/מחיר נקוב).

 

2.      טיוטת הפטור העוסקת בסידור מצרכים, מאפשרת לספק גדול לבצע פעולות סדרנות מסוימות הנקובות בפטור בהתאם להוראות הקמעונאי הגדול, בכל חנויותיו/חנות מסוימת של הקמעונאי הגדול, אשר לגביהן נמסרה הצהרה בכתב חתומה ע"י מנכ"ל הקמעונאי הגדול, לפיה יותר ממחצית מחזור המכירות של כל חנויותיו/בחנות מסוימת (לפי העניין) בשנת הכספים שקדמה להסדר, היה ממכירת מצרכים של ספקים שלא נכללו ברשימת הספקים הגדולים שאותה פרסם הממונה באותה השנה. יש לציין כי הפטור לקמעונאי הגדול יחול בכפוף לביצוע פיקוח שוטף על הספק הגדול.

 

הערה? הסתייגות? בקשה? אנא העבירו אלינו בדחיפות.

 

מפגש עם הממונה על ההגבלים וצוותו. אצלנו, ב-22 לאוקטובר, בשעה 11:00. בהרשמה מראש (שם+תפקיד), לחברים בלבד food@industry.org.il

 

דיונים צפויים בוועדת הכלכלה של הכנסת:

4/11  בשעה 13:00 הערכות לקראת יישום חוק המזון

11/11 בשעה 11:00  חוק סימון מוצרים במועדים קבועים מראש

 

צו הרחבה לעידוד והגברת התעסוקה של אנשים עם מוגבלות :

שר הכלכלה חתם על צו הרחבה המחייב מעסיקים לקלוט עובדים עם מוגבלויות פיסיות או נפשיות בחברות המעסיקות לפחות 100 עובדים: http://economy.gov.il/Publications/News/Pages/tzav-mugbalut.aspx. שאלות/פרטים/הסברים..., ניתן לפנות לעו"ד יוחננוף mazon@industry.org.il

 

"לומדים מהנסיון":

·        "עשה ואל תעשה"- הדרכות כלליות לעובדים בנושא חוק המזון, עם עו"ד כורש. ב-26 לאוקטובר. ללא תשלום לחברי האיגוד בלבד. פרטים והרשמה. .mazon@industry.org.il

·         על חשיפות וסיכונים לבעלי תפקידים בתעשיית המזון. אצלנו, 30/10 בשעה 10:00. עם עו"ד נגה רובינשטיין. שותפה, ראש מחלקת רגולציה ותחרות. גולדפרב זליגמן ושות. לחברים בלבד. להרשמה ולפרטים נוספים: adie@industry.org.il

·        פגישה עם נציגי בנק ישראל. 13/11 אצלנו, 16:00. שמרו את התאריך- פרטים בהמשך.

 

"גילוי דעת"-פינת המדע..:

השבוע, מאמר בנושא הארכת חיי מדף של מוצרי מזון Osmotic dehydration of fruits and vegetables: a review . נכתב ע"י Ashok Kumar YadavSatya Vir Singh פורסם: Journal of Food Science and Technology, September 2014Volume 51Issue 9pp 1654-1673.  http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=1197 שימו לב לתקצירים בעברית שיגאל מכין עבורכם ומופיעים באתר האינטרנט שלנו.

·          

תחרות ה"מנה של השנה":

צפו באמנון, אחד הזוכים שלנו בתחרות "המנה של השנה", שהתרגש מאוד לארח את שף מאיר אדוני לתכנון משותף של ארוחת חג ישראלית בביתו באשקלון - אחרי חודשיים קשים של טילים על העיר. לשניים התלווה גם צוות טלוויזיה מהערוץ הראשון, שתיעד את המפגש.   https://www.facebook.com/israelifoodindustries?ref=bookmarks

 

 

פעילות תת ענפית/פורומים מקצועיים:

·        אבקת קקאו- החלפת תקן רשמי-  תקן ישראלי 650 אבקת קקאו (1994), במקומו יבוא תקן ישראלי 650 חלק 2 מוצרי קקאו ותערובות יבשות של קקאו וסוכרים: http://www.industry.org.il/?CategoryID=647&ArticleID=11970

 

·        יין תקן ישראלי 1318 – אישור הצעת הרוויזיה חלק 1- http://www.industry.org.il/?CategoryID=647&ArticleID=11963 , טיוטה לתקן ישראלי 1318 חלק 2- http://www.industry.org.il/?CategoryID=647&ArticleID=11967 , טופס אישור הצעת החלטה בהצבעה בכתב- http://www.industry.org.il/?CategoryID=647&ArticleID=11966 , מכתב לוואי לאישור הצעה- http://www.industry.org.il/?CategoryID=647&ArticleID=11965 , הצעת הרוויזיה לת"י 1318 על חלקיו- http://www.industry.org.il/?CategoryID=647&ArticleID=11964

·        "שעת קבלה טכנולוגית"- ביום רביעי הקרוב, בהתאחדות,  בתאום מראש: Food@industry.org.il

 

·        חברי וועדה מקצועית- שימו לב באתר לשינויים במועדי המפגשים.

 

 

תעשיין אחד (שלנו) בשבוע:

מוזמנים לטעום את פיתות ה"ארטיזן" של משפחת נעמה (מאפיית נינה)?  http://www.industry.org.il/_UploadsCl/dbsAttachedFiles/P(1).pdf עוד על היצרנים הקטנים שלנו?: http://www.israel-food.org.il/selfi.html

 

ואל תגידו שלא ידעתם...:

עו"ד אלה צ'רטוק, היועצת המשפטית שמלווה אותנו, ילדה בן בכור מתוק ומקסים. מאחלים לה כולנו שתזכה לגדלו למצוות... ולמאפים טובים...:-)

 

שלכם,

איציק תמיר                     אורנית רז

וצוות המזון
הדפסשלח לחבר
עזרה וכלים
התאחדות לשירות העסק שלך

עושים בית ספר לתעשייה 
 המכללה לניהול בתעשייה
 עריכת מגוון ימי עיון, קורסים וסדנאות
 לבעלי התפקידים בהנהלות
 מפעלי התעשייה לצורך העשרה
 וקניית כלים ומיומנויות בתחומי פעילותן
 ההכשרות מתקיימות בשיתוף ובהנחיית
 גופים מקצועיים מהמובילים במשק,
 ומותאמות במיוחד לקהל היעד 
  לפרטים נוספים

 

 

דרונט בניית אתרים
תוכן ושיווק אינטרנטי 
Bookmark and Share