מבזק מוצ"ש- לקראת חודש הרחמים והסליחות... לחברי איגוד תעשיות המזון

25/08/2014

שבוע טוב.

מתעוררים- השבוע, עם כניסתו של חודש אלול יש הנוהגים להתחיל בתקיעות השופר. אנו, ננצל את ההזדמנות להפציר בכם להתעורר... J ולהתחיל להיערך לקראת כניסתו לתוקף של חוק המזון.

 

רגולציה:

בחנו את עצמכם- חוק עידוד התחרות במזון:

1.      האם מותר לתת הנחה לקמעונאי בגין עסקה משולבת בה הוא רוכש מוצרים וסטנדים לתצוגה?

2.      האם ניתן לנהל שיחה עם הקמעונאי על עקרונות סגמנטציה בפלנוגרמות, לאור מחקרי צרכנים שהספק מבצע?

3.      האם תשלום לקמעונאי בגין פרסום מוצרי הספק בעלוני הקמעונאי המחולקים לצרכנים, הוא תשלום מותר לפי סעיף 8ד(2)?

4.      האם ניתן לערוך בקרה אחר שירותי סדרנות שמספק הקמעונאי לספק ובגינם הוא נהנה על רכישת המוצרים?

הירגעו..- אין מצב שאתם יודעים את התשובות...- כי פשוט אין.   http://www.israel-food.org.il/regulation.htm. המפגש שלנו עם הממונה על ההגבלים יתקיים ב-4 לספטמבר ויעסוק בעניינים אופרטיביים של החוק בלבד. המפגש מיועד בעיקר לעו"ד ואנשי רגולציה. בשבוע לאחר המפגש נחל בהדרכות לשאר בעלי התפקידים. אנא עקבו אחר פרסום המועדים והירשמו מבעוד מועד. הנכם מוזמנים להעביר אלינו בקשות/שאלות/הצעות: food@industry.org.il .

 

יצוא הישראלי לאחר מבצע "צוק איתן"- סיכום והיערכות: קריאות לחרם על מוצרים ישראלים, דיון על התמודדות עם נושא החרמות; צעדים מעשיים והיבטים משפטיים ועוד. ישיבת ועדת סחר חוץ, יום רביעי, 27.8.14, בהתאחדות  להרשמה ולפרטים נוספים food@industry.org.il.

 

פעילות תת ענפית/פורומים מקצועיים:

תקנים לביקורת הציבור:  

·        שוקולד ומוצרי שוקולד- תקן ישראלי 650  http://www.industry.org.il/?CategoryID=647&ArticleID=11818 , טופס להערות - http://www.industry.org.il/?CategoryID=647&ArticleID=11819

·        צמקאו-  טיוטת התקן http://www.industry.org.il/?CategoryID=647&ArticleID=11821

·        שוקולד ומוצרי שוקולד- קודקס- http://www.industry.org.il/?CategoryID=647&ArticleID=11820 ,

·        פירות מיובשים- תמרים, אישור שינויים בתקן רשמי - ת"י 1251  http://www.industry.org.il/?CategoryID=647&ArticleID=11780

 

דרושים נציגי איגוד המזון לוועדת מומחים לטיפול ברוויזיה תקני בשר:

·        שימורי בשר בקר, תקן ישראלי  389. שימורי בשר בקר או כבש עם תוספות מן הצומח, תקן ישראלי 1085.  לפרטים: אורן  orenr@industry.org.il

·        פרוטוקול ישיבת הוועדה המרכזית 500 לתקני מזון– תיקון : http://www.industry.org.il/?CategoryID=647&ArticleID=11830

·        וועדה מקצועית כללית- תתכנס ביום רביעי, 3 בספטמבר בין 9:30 השעות  ל-11:00.  במפגש תעשה הכרות עם יגאל- וייבחנו הצרכים, ותכנית העבודה. מוזמנים להעביר אלנו נושאים שתרצו שנדון בהם בישיבה. להרשמה: mazon@industry.org.il

·        פורום יצרני יין- 22 לספטמבר בשעה 10:00. להרשמה: adi@industry.org.il

·        "שעת קבלה" עם יגאל בנושאים טכנולוגיים ועניינים הקשורים לעבודה מול משרד הבריאות אצלנו מדי יום רביעי, בתאום עמנו מראש. לחברים בלבד  http://www.israel-food.org.il/links.htm

 

תעשיין אחד (שלנו) בשבוע:

מתוק להם!  אחווה. 235 עובדים.  80 שנה של אחווה ורעות. http://www.israel-food.org.il/selfi.html.  

 

עובדים (גם) תחת אש:

"בין טילים לחיילים- האפייה חייבת להמשך"- מאפיית אנג'ל, נתיבות http://www.israel-food.org.il/selfi.html

 

"לומדים מהנסיון": להרשמה ולפרטים נוספים: adie@industry.org.il

·        100 קלוריות באריזה- על הרעיון ויישומו, עם מנהלות המיזם.  רביעי, 10 ספטמבר, 15:00-16:00

·        מעשי הונאה ועוקץ בסביבת הסחר הבינלאומית. שלישי, 16 בספטמבר, 8:15-12:00

ואל תגידו שלא ידעתם...:

הסדר מיוחד לרכישת כרטיסים ותלושי שי לקראת ראש השנה תשע"ה: לפרטים נוספים פנו אלינו:mazon@industry.org.il  

 

שלכם,

איציק תמיר                     אורנית רז

וצוות המזון

הדפסשלח לחבר
עזרה וכלים
התאחדות לשירות העסק שלך

עושים בית ספר לתעשייה 
 המכללה לניהול בתעשייה
 עריכת מגוון ימי עיון, קורסים וסדנאות
 לבעלי התפקידים בהנהלות
 מפעלי התעשייה לצורך העשרה
 וקניית כלים ומיומנויות בתחומי פעילותן
 ההכשרות מתקיימות בשיתוף ובהנחיית
 גופים מקצועיים מהמובילים במשק,
 ומותאמות במיוחד לקהל היעד 
  לפרטים נוספים

 

 

דרונט בניית אתרים
תוכן ושיווק אינטרנטי 
Bookmark and Share