מבזק מוצ"ש, איכה. לחברי איגוד תעשיות המזון

4/08/2014

שבוע טוב,

השבוע פרסם הממונה על ההגבלים העסקיים את רשימת הקמעונאים, אשר נכללים תחת קטגורית "קמעונאי גדול" לצורך החלת האיסורים הרלוונטיים בחוק המזון. הרשימה כוללת 19 קמעונאים, אשר חלקם, באופן פרדוקסאלי, נתפסו עד כה כ"מחוללי תחרות". לפיכך, אנו ממליצים לבחון בקפידה את הרשימה http://www.antitrust.gov.il/subject/190/item/33250.aspx.

כזכור, ב-4 לספטמבר, מפגש אצלנו, עם הממונה על ההגבלים: חוק עידוד התחרות המזון- היבטים אופרטיביים. ללא תשלום. לחברים ובהרשמה מראש: food@industry.org.il

 

רגולציה:

הצעות חוק פרטיות רלוונטיות שהונחו השבוע על שולחן הכנסת:

הצעת חוק לתיקון פקודת בריאות הציבור (מזון) (הגבלת השימוש בחומצות שומן טראנס), התשע"ד–2014. ח"כ דב ליפמן ואחרים (פ/2662/19). מוצע כי כמות שומן הטראנס שתותר במזון תעמוד על 0.5 גרם מתוך 100 גרם של רכיבי השומן באותו מזון. בנוסף מוצע שההגבלות על הוספת שומן טראנס למזון כאמור, יחולו גם על ייצור מזון לשם מכירה כגון במסעדות ובבתי קפה.

 

הצעת חוק הגנת הצרכן (תיקון – חובת הצגת מחיר מקורי במכירה בתנאים מיוחדים), התשע"ד–2014.   ח"כ יעקב אשר ואחרים (פ/2709/19). מוצע כי בכל הצגה של מחיר בבית העסק, לרבות במודעה או בשלט, וכן בפרסומת, המכריזים על מחיר מוצר או שירות המותנה בהתניות מיוחדות, ייכתב בצמוד למחיר המוזל, בגודל ובצבע זהים, גם מחירו המקורי של המוצר או השירות, ללא קיום התנאים.

 

עדכון:

חוק לקביעת מועד לתחילת הוראת סימון מזון ארוז מראש- החוק עבר השבוע במליאה בקריאה ראשונה וחוזר לוועדת כלכלה להכנה לקריאה שנייה ושלישית. http://oknesset.org/vote/7659/

 

בג"צ- פרסום של משקאות אלכוהוליים באינטרנט. בהמלצת בית המשפט, הודיעו עורכי הדין שלנו כי אנו מסכימים להצעת בית המשפט והסכמנו למחיקת העתירה, מבלי שיינתן צו להוצאות.

 

פגרת הכנסת תחל ממחר, 3.8.14 ועד ליום 26.10.14. בתקופה זו, ועדת השרים לענייני חקיקה תעסוק בהצעות חוק ממשלתיות בלבד.

 

"צוק איתן"

יצרני יין-  לתשומת ליבכם, בעקבות המצב הביטחוני, ניתנה דחייה במועד הגשת בקשות לתמיכה עבור משביתי כרם יין. המועד החדש הנו 14.8 לפרטיים נוספים: orenr@industry.org.il

סיוע בשיווק תוצרת ישראלית בחו"ל - יצרנים שמעוניינים להיכלל במאגר נתונים שיכלול מוצרים ישראלים שניתן לרכוש בחו"ל, מתבקשים לפנות אלינו בדחיפות: food@industry.org.il

תמיכה ב"איחוד ההצלה"- מחלקת ההדרכה של ארגון "איחוד ההצלה" העבירה לידיעתנו מידע על מגוון רחב של הדרכות/קורסים  רלוונטיות לחברות המזון. בין השאר: קורס החייאה ועזרה ראשונה ברמה בסיסית, מתקדמת ובכירה, קורסי חילוץ בסיסיים ועוד. לפרטים נוספים: ShragaH@1221.org.il שרגא הופמן, סמנכ"ל.

 

לידיעתכם,

חמ״ל משרד הכלכלה לסיוע לדרום: 1-800-800-556.  חמ״ל לסיוע ספציפי לעסקים הקטנים: 1-700-558040.

 

פעילות תת ענפית/פורומים מקצועיים

 

·        תקן לביקורת ציבורית:

רכזי עגבניות מעובדים, תקן ישראלי 41, ראו קישורים: הצעת הרוויזיה לת"י 41 – תרכיזי עגבניות מעובדים;  הצעת הרוויזיה לת"י 41 – תרכיזי עגבניות מעובדים - טופס תגובה ; טיוטה לתקן ישראלי ת"י 41 - רכזי עגבניות מעובדים.

·        דרוש נציג איגוד לוועדת מומחים: רוויזיה לתקן לרסק תפוחים, תקן ישראלי 423. המעוניינים להציג מועמד, מתבקשים לשלוח קו"ח: food@industry.org.il

·        וועדה מרכזית 500 לתקני מזון- פרוטוקול ישיבה מיום 1.07.2014  http://www.industry.org.il/?CategoryID=647&ArticleID=11731

·        התמודדות משפטית עם סימון תוצרת שיוצרה ברשות הפלשתינאית ומסומנת כ"תוצרת ישראל"- מפגש בנושא יתקיים ביום שלישי, 12 באוגוסט, בשעה 15:00, בהתאחדות. בהשתתפות עו"ד יוסי לוי וד"ר רון תומר (מטה "כחול לבן"). לפרטים: orenr@industry.org.il          

 

 

תעשיין אחד (שלנו) בשבוע:

בורקס ואזעקות. מאפה הבלקן, יבנה: http://www.industry.org.il/_UploadsCl/dbsAttachedFiles/bal.pdf

 

ואל תגידו שלא ידעתם...:

אסיפת חברים ובחירות לבעלי תפקידים תתקיים ב-11 בדצמבר בין השעות 9:30 ל-13:00, שמרו את התאריך. באסיפה ייבחרו: יו"ר האיגוד, חברי הנהלה, חברי ועדת ביקורת, נציגי האיגוד במועצת ההתאחדות ונציגי האיגוד לנשיאות ההתאחדות. פרטים נוספים בהמשך.

 

 שלכם,

איציק תמיר                     אורנית רז

וצוות המזון

 

 

הדפסשלח לחבר
עזרה וכלים
התאחדות לשירות העסק שלך

מייעצים לך בענייניי עבודה ויחסי עבודה

·  ייעוץ שוטף למפעלים בכל הנוגע
   לחוקי העבודה וליחסי עבודה 
   הן במישור הקיבוצי והן
   במישור הפרטני

·  מעורבות בהליכי חקיקה בכנסת
   ובוועדותיה.

·  טיפול במימוש חוקים,
   תקנות וצווים,
   מול גורמים ממשלתיים.ועוד...

לפרטים נוספים

 

 

דרונט בניית אתרים
תוכן ושיווק אינטרנטי 
Bookmark and Share