מבזק מוצ"ש- אור בקצה המנהרה? לחברי איגוד תעשיות המזון

27/07/2014

שבוע טוב.

"צוק איתן". ועדת הכספים של הכנסת תערוך השבוע שני דיונים חשובים- ביום שני וביום שלישי (ראו מטה, פרק רגולציה). יצרנים המעוניינים להיות נוכחים בדיונים מתבקשים לצור עמנו קשר בדחיפות. ניתן גם להירשם ישירות דרך הקישור שמופיע באתר האינטרנט של הוועדה. בנוסף, יצרנים המעוניינים להופיע בתקשורת ולשתף בהתמודדויות והאתגרים, מוזמנים לפנות אלינו.

ובפייסבוק שלנו- תמשיכו לשתף בתמונות מרגשות שלכם: תורמים, מחבקים ועוטפים את החיילים.

 

רגולציה:

הצעות חוק פרטיות שהונחו השבוע על שולחן הממשלה:

הצעת חוק הפיקדון על מכלי משקה (תיקון – הגדרת תשלום דמי הפיקדון), התשע"ד–2014 (פ/2654/19. ח"כ מיכל רוזין ואחרים). הצעת חוק זו נועדה להגדיר באופן ברור את האפשרות לקבל את דמי הפיקדון על כלי משקה באמצעות שובר זיכוי או במזומן, לפי בחירת הצרכן, ולחייב את בתי העסק לפרסם זאת בגלוי.

 

לתזכיר חוק המועצה לענף הלול (ייצור ושיווק)(תיקון מס' 16), התשע"ד - 2014 עדכון החוק והתאמתו להסדרים הנוהגים בחקיקה המודרנית.

 

הצעת חוק רישוי עסקים (תיקון - איסור מכירת משקאות משכרים בתחנות תדלוק ובבתי עסק הנמצאים בתחומן), התשע"ד-2014 (שבוע שעבר).

 

***אנא התייחסותכם ל: mazon@industry.org.il***

 

דיונים בוועדת הכספים של הכנסת ("צוק איתן"):

יום שני הקרוב בשעה 11:30 "דיון מהיר" בנושא: הוצאת הערים אשקלון ואשדוד מרשימת הערים שנפגעו במבצע "צוק איתן".

יום שלישי הקרוב בשעה 11:00 פיצויים בגין מבצע "צוק איתן".

 

הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן- חלופות לסימון מחירים על גבי מוצר (סעיף 17ב' לחוק). לתשומת ליבכם, כיום על העוסק להציג על גבי המוצר המוצע למכירה או על אריזתו את המחיר הכולל, במטבע ישראלי ובמקום הנראה לעין. פניה זו הינה לקבלת הצעות שיהוו חלופה לסימון המחיר על גבי המוצר אך באופן שיספק לצרכן את רמת המידע והשקיפות הקיימים היום:

 http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=11700

 

הנחיות ליבוא מזון רגיל המיובא באמצעות ספק ללא קשר בין יבואן ליצרן (בנוסף להנחיות ליבוא מקביל), כפי שנתקבלו בסוף השבוע ממשרד הבריאות: http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=11696 ו-http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=11697

 

ISO Strategy plan 2016-2020- אנא התייחסותכם לנושאים המוצעים בתוכנית זו, והא/עירו לגבי נושאים משמעותיים נוספים שיש לכלול בתוכנית: http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=11702

 

פעילויות ענפיות/ פורומים מקצועיים:

תקנים לעיון והערות הציבור:

·         פלפל שחור שלם או טחון- תקן ישראלי 959-1 (לשעבר ת"י 408): http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=11683, מכתב נלווה http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=11684

·         פלפל לבן שלם או טחון- תקן ישראלי 959-2 (לשעבר ת"י 408): http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=11686

·         ירקות מיובשים, תבלינים ותערובות לתיבול מזון- תקן ישראלי 1359 ותקן ישראלי 707: http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=11689, מכתב נלווה http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=11685

 

שינויים בתקנים- הודעת הממונה על התקינה

·        פירות וירקות מוקפאים- תקן רשמי 877: http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=11691

·        ממתקים, סוכריות קשות, סוכריות טופי, וסוכריות דחוסות הסרת רשמיות מתקן ישראלי 1307: http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=11694

***הערותיכם בדחיפות: food@industry.org.il***

 

השבוע ב"לומדים מהנסיון":

אוכלים דרך העיניים? טכניקות לצילום מזון, מותגים, השקות, ופרסומות. יום רביעי,  אצלנו, עם דן פרץ, מצלמי האוכל המובילים בארץ. 15:00-16:30. להרשמה: adie@industry.org.il

***בהמשך השבוע, ובהתאם להתפתחויות המדיניות, נעדכן לגבי שאר המפגשים המתוכננים לחודש הקרוב***

 

ואל תגידו שלא ידעתם...:

 

ביום שני הקרוב, צביקה אורן, נשיא ההתאחדות יגיע לפגישה עם תעשיינים באשדוד ובאשקלון. מעוניינים להגיע למפגש? צרו עמנו קשר.

 

 

 שלכם,

איציק תמיר                     אורנית רז

וצוות המזון

הדפסשלח לחבר
עזרה וכלים
התאחדות לשירות העסק שלך

עושים בית ספר לתעשייה 
 המכללה לניהול בתעשייה
 עריכת מגוון ימי עיון, קורסים וסדנאות
 לבעלי התפקידים בהנהלות
 מפעלי התעשייה לצורך העשרה
 וקניית כלים ומיומנויות בתחומי פעילותן
 ההכשרות מתקיימות בשיתוף ובהנחיית
 גופים מקצועיים מהמובילים במשק,
 ומותאמות במיוחד לקהל היעד 
  לפרטים נוספים

 

 

דרונט בניית אתרים
תוכן ושיווק אינטרנטי 
Bookmark and Share