מבזק מוצ"ש, מעבדות לחירות...- לחברי איגוד תעשיות המזון

26/04/2014

שבוע טוב.

"...ישראל השתגעה. השתלטה עליה אובססיה, השתלט "דיבוק המחירים" ואינו מרפה ממנה...שום דבר לא חשוב מלבד המחיר. שום דבר לא ערכי מלבד המחיר. שום דבר לא כלכלי מלבד המחיר....מחיר נמוך אינו כשלעצמו ברכה לחברה. במשטרים טוטליטאריים המחירים נמוכים אבל המדפים ריקים ובתי הכלא מלאים. נכנס בנו דיבוק המחירים. צא, דיבוק, צא." (סבר פלוצקר, ממון שישי, 25.4).

 

חוגגים 66 - תעשיית מזון ישראלי:

כחלק מהפעילויות שאנו עושים בפרויקט ההסברה שלנו, החלטנו לפתוח לראווה את המקררJביום שני הקרוב במוסף "מסלול" של ידיעות אחרונות, יוצגו מרכזי המבקרים שלנו אשר יהיו פתוחים לטובת כלל האזרחים, בשבוע של יום העצמאות, ללא תשלום.   המשיכו להעביר אלינו חומרים מרגשים ומעניינים על החברות שלכם והמוצרים הנהדרים mazon@industry.org.il

 

רגולציה:

 

איסור על גביית מחיר מופרז על ידי בעל מונופולין: האם בקרוב: הוזלה דרמטית של רוב המוצרים בשוק?" צפו בעימות טלוויזיוני בין עו"ד כורש לפרופ' גילה, הממונה על ההגבלים.

http://www.mako.co.il/news-channel2/Economy-Newcast/Article-e8ca1a3fa8c4541004.htm

 

מצ"ב גילוי הדעת בעניין האיסור על גביית מחיר מופרז על ידי בעל מונופולין ונייר המפרט את עיקר השינויים בגילוי הדעת אשר פורסם ביחס לטיוטה שפורסמה על ידו בעבר.

http://www.industry.org.il/?CategoryID=647&ArticleID=11292 

 

אושרה בממשלה התוכנית לרישוי סביבתי משולב התוכנית לרישוי סביבתי משולב נועדה לרכז את כל הרשיונות וההיתרים הסביבתיים תחת מסגרת רגולטורית אחת, כמעין - "one stop shop". כמו כן, מאחר שבהחלטה זו מעורבים מספר משרדי ממשלה, הוחלט על הקמת צוות מנכ"לים בין-משרדי שיפעל להסרת חסמים ולהכרעה במחלוקות העלולות להתעורר בדרך ליישום התוכנית.  תזכיר חוק רישוי סביבתי משולב עתיד להתפרסם עד לסוף שנת 2014 (מתוך מזכר שהוציאה עו"ד עידית רייטר, ראש מחלקת דיני סביבה וקיימות, גולדפרב, זליגמן ושות'ׂ).

דיונים צפויים בוועדת הכלכלה:

 

תקנות תכנון משק החלב (קביעת מכסות חלב), התשע"ד-2013  27.4.2014 מחר,  בשעה 12:30.

 

הצעת חוק קביעת מועד לתחילת הוראת סימון מזון ארוז מראש ומכלי משקה, התשע"ד-2013  13.5.2014 , יום שלישי בשעה 11:30.

 

***חברים המעוניינים להגיע לדיוני הוועדות מתבקשים לפנות אלינו בדחיפות***

 

אצלנו ב"לומדים מהנסיון"-

 

רביעי הקרוב:

GMP (תנאי ייצור נאותים)– היערכות מפעלי מזון קטנים/ בינוניים לדרישות המתקדמות באיכות ובטיחות מזון. עם רוברט סגל, מנכ"ל שר יעוץ והדרכה. ההרצאה ללא תשלום לחברי האיגוד אך מחייבת הרשמה מראש. 30 לאפריל 16:00-17:30. להרשמה: mazon@industry.org.il

 

הנחיות למענקים להסבה לגז טבעי- הנחיות להסבה לגז טבעי לקבלת מימון המוגדל, בהשתתפות איתי יחזקאלי ממרכז ההשקעות. להזכירכם, מרכז ההשקעות יעניק תמריץ כספי למתחברים לרשת החלוקה של הגז הטבעי בסכום של עד 750,000 ₪. רביעי, 7/5 בשעה 15:00, להרשמה לחץ כאן לפרטים נוספים, נתנאל: Natanel@industry.org.il

 

בין עולם המודיעין לעולם העסקים עם נפתלי גרנות, סגן ראש המוסד לשעבר. ההרצאה תתקיים ב 20/5 בשעות,  16:00-17:30 . לחברי האיגוד, בהרשמה מראש בלבד.

 

פורומים מקצועיים/פעילויות ענפיות קרובות:

 

פורום משקאות חריפים- דיון בנושא פרשנות חוק אלכוהול. מחר, 10:00.

 

פורום יצרני בירה- 11 למאי, 16:00-17:00

ממתינים להתייחסותכם:

חלווה- הצעת הרוויזיה לתקן ישראלי 38, מפורסמת להערות הציבור: http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=11278

 

ואל תגידו שלא ידעתם...:

 

מלגות להכשרה מקצועית בתעשיית המזון-  כחלק מהמחויבות שמוביל האיגוד לתמוך בחברות קטנות/בינוניות, הוחלט השנה לחלק  4 מלגות, מ"הקרן לקידום תעשיית המזון בישראל" לעובדים בתעשיית המזון בפריפריה,  לצורך הכשרה מקצועית, במקצועות נדרשים בתעשייה.  המלגות יחולקו בכנס המזון הקרוב, שיתקיים בחודש יוני. לפרטים נוספים, אנא פנו אלינו: food@industry.org.il

 

שלכם,

איציק תמיר                     אורנית רז

וצוות המזון

הדפסשלח לחבר
עזרה וכלים
התאחדות לשירות העסק שלך

עושים בית ספר לתעשייה 
 המכללה לניהול בתעשייה
 עריכת מגוון ימי עיון, קורסים וסדנאות
 לבעלי התפקידים בהנהלות
 מפעלי התעשייה לצורך העשרה
 וקניית כלים ומיומנויות בתחומי פעילותן
 ההכשרות מתקיימות בשיתוף ובהנחיית
 גופים מקצועיים מהמובילים במשק,
 ומותאמות במיוחד לקהל היעד 
  לפרטים נוספים

 

 

דרונט בניית אתרים
תוכן ושיווק אינטרנטי 
Bookmark and Share