מבזק מוצ"ש (כמעט) כשר לפסח, לחברי איגוד תעשיות המזון - 12.4.2014

12/04/2014

שבוע טוב,

פרוייקט ההסברה שאנו מובילים בדבר יתרונותיה של תעשיית המזון המקומית הולך ומתגבש ואנו עסוקים באיסוף החומרים החשובים והמרגשים שאתם שולחים  לנו. חברות קטנות/ בינוניות/גדולות, שעדיין לא  עשו זאת, מוזמנות לקחת חלק בפרויקט ולשתף אותנו בכרזות ישנות, מוצרים חדשים, סיפורים מעניינים, ועוד: עבר, הווה ועתיד! food@industry.org.il

רגולציה-

עתירה נגד מרכז המידע והמחקר של הכנסת .מ.מ )- עדכון. בעקבות העתירה שהגישה ההתאחדות, בנוגע לגניזת הדוח "ניתוח עליית מחיר מוצרי המזון", שפרסם המ.מ.מ והוגש לוועדה שדנה בהצעת חוק קידום התחרות בענף המזון הגיבה המדינה בבקשה לדחות את העתירה על הסף תוך שימוש בטיעוניה מדוח קדמי ומדוח בנק ישראל. חברים המעוניינים לקבל את התשובה המלאה, מוזמנים לפנות אלינו. נמשיך ונעדכן.

 

מונופול שמרוויח למעלה מ-20% על מוצריו עשוי להימצא כמי שעבר על החוק-  רשות ההגבלים העסקיים פרסמה ביום חמישי מסמך מדיניות במסגרתו היא מתווה את גבולות אכיפת האיסור על גביית מחיר מופרז החל על בעל מונופולין. הרשות מציינת במסמך כי לא תפעיל סנקציה פלילית נגד גביית מחיר מופרז, אלא תטיל על המונופול עיצומים כספיים. נזכיר, כי "מונופול" יכולה להיחשב גם חברה קטנה, לה מוצר דומיננטי בשוק. למסמך המלא: . http://www.antitrust.gov.il/subject/184/item/33114.aspx

 

אצלנו ב"לומדים מהנסיון": 

 

עזרה ליצרנים קטנים-הכשרות עובדים כלליות. במטרה להוזיל עלויות של הכשרות חובה לעובדים בחברות קטנות, וכחלק מהמאמץ שעושה האיגוד לתמוך בחברות אלה, מציעה החברה המרכזית למשקאות, ליצרנים קטנים  להיעזר בתשתיות ההדרכה הקיימות בקבוצה, בעלות שולית/ללא עלות (בהתאם לסוג ההכשרה). תוכנית זו תעשה בליווי עו"ד על מנת לוודא שאין כל הפרה של הוראות חוק ההגבלים העסקיים. לפרטים נוספים, אנא פנו אלינו.

 

GMP (תנאי ייצור נאותים)– היערכות מפעלי מזון קטנים/ בינוניים לדרישות המתקדמות באיכות ובטיחות מזון. עם רוברט סגל, מנכ"ל שר יעוץ והדרכה. ההרצאה ללא תשלום לחברי האיגוד אל מחייבת הרשמה מראש. 30 לאפריל 16:00-17:30. להרשמה: mazon@industry.org.il.

 

 

פורומים מקצועיים/פעילויות ענפיות:

 

וועדה מרכזית 500 לתקני מזון- הוועדה תתכנס מיד לאחר החג,  ב- 24.4.2014 על סדר היום של הישיבה:  בחירת יו"ר וסגנים לוועדות הטכניות הפעילות. דיון בערר לתקן ישראלי 1318 חלק 1-יין.  בנוסף, תדון הוועדה בביטול תקנים: לתקן ישראלי 1325-פירורים, ותקן ישראלי 1181-מוצרי מאפה עמידים.

חלווה- הצעת הרוויזיה לתקן ישראלי 38, מפורסמת להערות הציבור: http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=11278

רשימה מעודכנת של נציגים בוועדות טכניות. לעיונכם: http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=11280

 

דרושים מומחים:

מחיות פרי (שימו לב כי לא מדובר במזון לתינוקות)- לרוויזיה לתקן ישראלי 1253. חברי וועדה המעוניינים להציע את מועמדותם מתבקשים לפנות בצרוף קו"ח רלוונטיים. food@industry.org.il

 

תזכורת- דרוש נציג איגוד לוועדה למפעלים קטנים ובינוניים אשר בהתאחדות. המעוניינים מתבקשים לפנות אלינו בדחיפות  mazon@industry.org.il

 

ואל תגידו שלא ידעתם...:

 

לקראת כנס "מזון בעידן החדש", הכנס השנתי של תעשיית המזון (16/17 יוני, כפר המכביה):

·        מלגת לימודים לסטודנטים לתואר ראשון/ שני בפקולטות להנדסת מזון, טכנולוגיה של מזון וביוטכנולוגיה של מזון, מיועדות לסטודנטים תושבי הפריפריה/אזורי קו העימות אשר הוכיחו רמת הישגים גבוהים בלימודיהם.  

·        פרס "מפעל חיים" בתעשיית המזון לחברי איגוד, להם תרומה רבת שנים לפיתוחה של תעשיית המזון הישראלית. ניתן להגיש מועמדות עד ל-1 במאי. המועד האחרון להגשת הבקשות הוא ה- 09.5.2014. טפסי הבקשות יופיעו מחר באתר האינטרנט של ההתאחדות.

 

שלכם,

איציק תמיר                     אורנית רז

וצוות המזון

הדפסשלח לחבר
עזרה וכלים
התאחדות לשירות העסק שלך

עושים עסקים באינטרנט
הפניות והזדמנויות עסקיות באינטרנט
הסכם עם מאגר העסקים הארצי
IB2B   
מאגר העסקים הארצי המציע
הזדמנויות עסקיות בארץ ובחו"ל.

במאגר יותר מ- 32,000 חברות
ועסקים המקיימים בו פעילות ערה.ועוד..

לפרטים נוספים

דרונט בניית אתרים
תוכן ושיווק אינטרנטי 
Bookmark and Share