מבזק מוצ"ש לחברי איגוד תעשיות המזון - 22.3.2014

22/03/2014

שבוע טוב,

בפרשת השבוע היום (פרשת שמיני) הופיעה גרסא תנ"כית ל"חוק המזון" וניתנו כללים מפורטים, מותר/אסור לגבי המאכלים שלנו. בכדי לנסות ולהבין את הגרסא ה"מודרנית" של חוק המזון, שאושרה השבוע ע"י מליאת הכנסת, נפגש אצלנו ביום חמישי הקרוב. במפגש יופיעו  עו"ד אלדד כורש, שליווה אותנו בכל תהליך החקיקה וד"ר אסף אילת, הכלכלן הראשי במשרד הממונה על ההגבלים. לפרטים ולהרשמה food@industry.org.il

רגולציה-

ועדת השרים לענייני חקיקה לא תתכנס ביום ראשון לאור יציאת הכנסת לפגרה. להלן הצעות חוק פרטיות, רלוונטיות לנו, שהוגשו השבוע:

 

איסור מכירת מזון פג תוקף- ח"כ מירי רגב ואחרים.

הצעת חוק לתיקון פקודת בריאות הציבור (מזון) (איסור מכירת מזון פג תוקף), התשע"ד–2014 מוצע לאסור באופן מפורש מגופים שמשווקים ומוכרים מוצרי מזון למכור מוצרים שעבר התאריך האחרון לשיווקם, התאריך האחרון לשימוש בהם או התאריך המומלץ לשימוש בהם.

 

סימון מוצרים- ח"כ  גילה גמליאל ואחרים.

הצעת חוק לתיקון פקודת בריאות הציבור (מזון) (סימון מוצרי מזון המכילים סירופ תירס עשיר בפרוקטוז), התשע"ד–2014

 

וועדות הכנסת:

 

וועדת הכלכלה, יום שני, 24/3:

תקנות תכנון משק החלב (קביעת מכסות חלב), התשע"ד-2013 (בשעה 9:30)

 

תקנות תכנון משק החלב (העברת מכסות בשנים 2014 עד 2016 ומדיניות הפיתוח לשנת 2014), התשע"ד-2014 (בשעה 13:00)

 

וועדת חינוך, יום שני, 24/3:

תקנות צער בעלי חיים (הגנה על בעלי חיים) (גידול תרנגולות מטילות והחזקתן) תשע"ד-2014 (בשעה 9:00)

 

**חברים המעוניינים להגיע לדיוני הוועדות מוזמנים לפנות אלינו***

 

אצלנו ב"לומדים מהנסיון": 

 

יום שלישי הקרוב (25/3):

"אבטחת מפעלי מזון"-  עקרונות בבניית מערך בקרה יעיל על תהליכי כניסה/הוצאת סחורה וטיפים לפתרונות אבטחה רלוונטיים בתעשיית המזון.

16:00 ל-17:30 עם גדי קלעי, מחברת לוטן. להרשמה: il.mazon@industry.org

 

יום חמישי הקרוב (27/3):

"חוק המזון- אסור ומותר בין השעות 9:30 ל-11:00. מס המקומות מוגבל, אנא דאגו להירשם.

 

תחליפי חומרים פוגעי אוזון (31.3)-החלפת קררים, בהתאם לפרוטוקול מונטריאול. רגולציה בעולם ופיתוחים טכנולוגיים בתחום השימוש בקררים מסוגים שונים, שאינם פוגעי אוזון. להרשמה: il.osnat@industry.org

 

מפחיתים נתרן- עם רונה שפר, רכזת התוכנית להפחתת נתרן, משרד הבריאות (1/4). להרשמה: il.mazon@industry.org

 

היצף (dumping) וחשיפה ליבוא מתחרה (4/3)-  התמודדות עם מצבים בהם מוצר נמכר במדינת יעד במחיר שוק נמוך מזה של מדינת המקור. 

להזמנה המקוונת. לפרטים נוספים אנא פנו אל תומר קרוצ'י או אל  אורן ר. orenr@industry.org.il

 

 

פורומים מקצועיים/פעילויות ענפיות:

 

פורום מוצרי מאפה- לעיונכם, פרוטוקול ישיבה וועדה טכנית 502- קמח ומוצריו. בדיון נערכו הצבעות לביטול ת"י 1325 פירורים, ות"י 1181 מוצרי מאפה עמידים.

http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=11168 

לבקשתכם- מצגת מהמפגש שנערך השבוע בנושא רישוי עסקים לתעשיית המזון, עו"ד שלו בראנץ-  http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=11164 

ואל תגידו שלא ידעתם...:

על רקע המתקפות החוזרות ונשנות בתקשורת ובכנסת על התעשייה בכלל- ותעשיית המזון בפרט, מתקפות המעמידות בסכנה ממשית את חוסנם, ובמקרים רבים גם את עצם קיומם, של מפעלים רבים, החלטנו לצאת במהלך הסברתי רחב שידגיש את יתרונותיה הרבים של התעשייה. שיהיה בהצלחה לכולנו!

 

שלכם,

איציק תמיר                     אורנית רז

וצוות המזון
הדפסשלח לחבר
עזרה וכלים
ההתאחדות לשירות העסק שלך

מקדמים כחול לבן "מטה מיוצר בישראל"
ריכוז תלונות של יצרנים לגבי אפלייתם
לרעה,מול מוצרי ייבוא.טיפול בתלונות
מפעל הנתקל בהעדפת רכש מתוצרת חוץ
שלא על בסיס מחיר ואיכות.
ניהול פעולות הסברה לטובת
המפעל או המוצר.ועוד...
לפרטים נוספים

דרונט בניית אתרים
תוכן ושיווק אינטרנטי 
Bookmark and Share