מבזק מוצ"ש לחברי איגוד תעשיות המזון 8.3.2014

16/03/2014

שבוע טוב,

עידוד התחרות בתעשיית המזון?

דיוני החוק הסתיימו השבוע ולצערנו, רב הנסתר על הגלוי. נפגש בסוף החודש ליום עיון מקצועי בנושא. במקביל, בהתאם ליעד שהציב לעצמו האיגוד, אנו ממשיכים ומרכזים מאמץ אמיתי בפעולתנו לחזק את היצרנים הקטנים/בינוניים ולעודד תחרות מבית. ראו מטה, מספר מפגשים חשובים צפויים לנו החודש במסגרת תוכנית "לומדים מהנסיון".

 

רגולציה:

וועדת הכלכלה- יום שלישי הקרוב 11/3, בשעה 9:30

הצעת חוק קביעת מועד לתחילת הוראת סימון מזון ארוז מראש ומכלי משקה, התשע"ד-2013. יצרנים המעוניינים להגיע עמנו לדיון בכנסת על מנת להסביר לחברי הוועדה עד כמה הנושא אקוטי בשבילנו, מתבקשים לפנות בדחיפות. iris@industry.org.il

 

הצעת חוק פרטית שהוגשה ע"י ח"כ גפני ואחרים:

הצעת חוק שירותי הדת היהודיים (תיקון –  הגבלת סכומי האגרות), התשע"ד–2014. לתשומת ליבכם- ההצעה מתייחסת גם לאגרות שמשלמים מפעלים בתעשיית המזון והמשקאות.

 

פניית משרד האוצר למספר חברות מזון לקבלת נתונים- בהמשך לחוות הדעת שנתקבלה לבקשתנו מעו"ד אלדד כורש בשאלת חוקיות הפניה לקבלת נתונים- נראה, כי החברות אשר קיבלו את הפניה אינן מחוייבות להיענות לה. כמובן, שאין באמור כדי להוות המלצה לחברות כיצד לפעול, וכל חברה סוברנית להחליט כיצד להגיב לפניה ע"פ שיקול דעתה המוחלט. לפרטים נוספים, אנא פנו אלינו food@industry.org.il

 

 

פורומים מקצועיים/פעילויות ענפיות:

 

דרושים נציגים שלנו לוועדות מומחים:

·        שימורי בשר בקר- תקן ישראלי 389.

·        שימורי בשר בקר או כבש עם תוספות מן הצומח, תקן ישראלי 1085.

·        קפה קלוי וקפה נמס- תקן ישראלי 541 (נציג לוועדה טכנית).

המעוניינים מתבקשים לפנות לאורן רביד בצירוף קו"ח רלוונטים: orenr@industry.org.il

 

 

אצלנו ב"לומדים מהנסיון": 

·        רישוי עסקים בענף המזון –עיקרי הרפורמה ברישוי עסקים  והשינויים הצפויים בתהליך הוצאת וחידוש רישיון עסק במפעלי מזון. 18.3 בשעה 16:00. עם אורן הרמב"ם, להרשמה: iris@industry.org.il

 

·        "שומרים על השמנת- אבטחת מפעלי מזון"-  בנית מערך בקרה יעיל על תהליכי כניסה/הוצאת סחורה, פתרונות אבטחה רלוונטיים לתעשיית המזון, ועוד. אצלנו, ב-25.3 בין השעות 16:00 ל-17:30 עם גדי קלעי, מחברת לוטן. להרשמה: iris@industry.org.il

 

·        טכנולוגיות מתקדמות בהישג ידם של יצרנים קטנים/ בינוניים בענף המזון אפיון צרכי המידע והניהול של יצרנים קטנים/בינוניים והצגת יישומים טכנולוגיים מתקדמים כמענה לצרכים אלה . אצלנו, ב-26.3 בין השעות 16:00 ל-17:30, עם עירית גלילי מסינרגיה-גרופ.

 

·        יחסי הסחר בין יצרנים לרשתות, ע"פ החוק שאושר השבוע- מותר ואסור. אצלנו, ב-30.3 בין השעות 15:30 ל-17:30, עם עו"ד כורש ונציג הממונה על ההגבלים. פרטים נוספים בהמשך. שימו לב שמועד זה נתון לשינויים, בהתאם לפרסום הסופי של נוסח החוק.

 

·        תחליפי חומרים פוגעי אוזון -החלפת קררים, בהתאם לפרוטוקול מונטריאול. רגולציה בעולם ופיתוחים טכנולוגיים בתחום השימוש בקררים מסוגים שונים, שאינם פוגעי אוזון. המפגש יתקיים ב-31.3. לפרטים נוספים ניתן לפנות לאסנת osnat@industry.org.il

 

 

ואל תגידו שלא ידעתם...:

 

מעלים הילוך בתהליך טיוב הרגולציה (RIA). יצרנים המעוניינים לקחת חלק ב"פיילוט", מתבקשים לפנות אלינו בהקדם.

 

 

שלכם,

איציק תמיר                     אורנית רז

וצוות המזון

הדפסשלח לחבר
עזרה וכלים
התאחדות לשירות העסק שלך

מייעצים לך בענייניי עבודה ויחסי עבודה

·  ייעוץ שוטף למפעלים בכל הנוגע
   לחוקי העבודה וליחסי עבודה 
   הן במישור הקיבוצי והן
   במישור הפרטני

·  מעורבות בהליכי חקיקה בכנסת
   ובוועדותיה.

·  טיפול במימוש חוקים,
   תקנות וצווים,
   מול גורמים ממשלתיים.ועוד...

לפרטים נוספים

 

 

דרונט בניית אתרים
תוכן ושיווק אינטרנטי 
Bookmark and Share