מבזק מוצ"ש לחברי איגוד תעשיות המזון 1.3.2014

1/03/2014

שבוע טוב,

נסיגה בתפוקת ענף המזון וירידה משמעותית במכירות בענף- כך עולה מסקר ציפיות של הרבעון האחרון לשנת 2013 שמפרסם אגף המחקר הכלכלי. אל אלה נוספים דיווחים משמעותיים על פיטורי עובדים וקושי אקוטי בגיוס עובדים מקצועיים. חוק עידוד התחרות במזון, הנחתם בימים אלה בוועדת הכנסת, הולך ומגביר את חוסר הוודאות בו שורה הענף וכפי הנראה, אף אינו טומן בחובו כל בשורה אמיתית לצרכנים.  לסקר הציפיות המלא: http://www.industry.org.il/_UploadsCl/dbsAttachedFiles/food1314.pdf

 

רגולציה:

 

הצעות חוק פרטיות על שולחן הכנסת:

הצעת חוק סימון מוצרים ועמידה בתנאי יצור, יבוא ומכירה, התשע"ד–2014  ח"כ רוברט אילטוב ואחרים. מוצע לקבוע חובת סימון מוצרי טבק ומשקאות משכרים, בין שיוצרו בישראל או מחוצה לה, על מנת להגביר את ההגנה על הצרכנים ממוצרים מזויפים או מוברחים, לקדם את הגנת הסביבה ולייעל גביית מסים.

 

הצעת חוק סימון ערך קלורי בתפריטים של רשתות בתי אוכל, התשע"ד–2014,  ח"כ דב ליפמן וח"כים נוספים. מוצע, כי רשת בתי אוכל תהיה מחויבת לסמן את הערך הקלורי של כל מנה בתפריט במקום ובאופן ברורים. מוצע כי קביעת הערך הקלורי תעשה על ידי דיאטנים או תזונאים שהם בעלי הכשרה מתאימה וראויה לביצוע החישוב האמור. עוד מוצע כי תותר סטייה של 20% בקביעת הערך הקלורי של מנה, בדומה להוראה בתקנה 8א לתקנות בריאות הציבור (מזון) (סימון תזונתי), התשנ"ג–1993.מוצע לקבוע כי עקב הפרת הוראות החוק המוצע, ניתן יהיה להטיל עיצום כספי בסכום של 10,000 ₪ , ו20,000 ₪ במקרה של הפרה חוזרת.

 

וועדה משותפת כלכלה וכספים

תזכיר חוק קידום התחרות בענף המזון, התשע"ג-2013

בדיון האחרון עלתה, בין השאר, ה סוגיית יחסי גומלין של החוק עם חוק ההגבלים העסקיים- (סעיף 47 לחוק).  נבחנת האפשרות להוסיף הוראה הקובעת את יחסי הגומלין להוראות חוק המזון לחוק הגבלים עסקיים. סוגיית הערר ומנגנון ההשגה על החלטות הממונה לפי חוק המזון תעלה לדיון הקרוב. סוגיית ה"לוס לידר" הועלתה בדיון, אך לא הוחלט בה עדיין. הדיון הבא בוועדה ייערך ביום שלישי הקרוב.

 

למענכם, הוכנה מצגת המסכמת את ההחלטות שנתקבלו עד כה בוועדה ומשמעותן.

http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=11099

 

 

פורומים מקצועיים/פעילויות ענפיות:

 

יצרני בשר- לעיונכם, עתירה (בג"צ) שהוגשה בבקשה לצו ביניים בעניין בדיקות משנה לעוף.

http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=11098

 

וועדה מקצועית "עושים סדר במזון"- תתקיים אצלנו ביום שני הקרוב. הפורום ייערך כשעה ויעסוק בשינויים הצפויים בתקנות לסימון אלרגנים, עדכון התקנות לסימון תזונתי (סימון סוכרים) ובעדכון תקנות בריאות הציבור (תוספי מזון).

 

יצרני מוצרי חלב- משרד הכלכלה אישר חלוקת הקצאות ליבוא אבקות חלב וחמאה לשנת 2014: http://www.moital.gov.il/NR/exeres/23C48484-64CF-4B3B-B160-3A3A9D5F6A3C.htm

 

פורום יצרני בירה- יתקיים ב-19 לחודש בשעה 15:00 להרשמה: food@industry.org.il

 

פורום משקאות קלים- יתקיים ב-19 לחודש בשעה 16:00 להרשמה:  mazon@industry.org.il

 

 

אצלנו ב"לומדים מהנסיון": 

 

השבוע:

יום שני, 3 מרץ. ניהול עסקים משפחתיים והעברה בין דורית. 13:30 ל-16:30. לפרטים ולו"ז מפורט, אורן הרמב"ם, מרכז פורום דור ההמשך oren@industry.org.il

 

יום רביעי, 5 במרץ, חדשנות בתעשיית המזון:

 

15:30  תוכניות המו"פ של לשכת המדען הראשי המוכוונות לתעשיית המזון (אבנר שדמי, מנהל תוכנית התעשייה המסורתית, לשכת המדען הראשי).

 

16:00 תעשיית המזון, בין גלובאליות ללוקאליות (ההרצאה תינתן על ידי).

 

Bitter and non-bitter compounds  16:30 (פרופ' מאשה ניב הפקולטה לחקלאות מזון ואיכות הסביבה– האוניברסיטה העברית)

 

***להרשמה- מספר המקומות מוגבל מאוד: iris@industry.org.il***

 

רישוי עסקים בענף המזון –עיקרי הרפורמה ברישוי עסקים והשינויים בתהליך הוצאת וחידוש רישיון עסק במפעלי מזון. 18 במרץ, בשעה 16:00. להרשמה: iris@industry.org.il

 

"שומרים על השמנת- אבטחת מפעלי מזון"-  רוצים לדעת איך בונים מערך בקרה יעיל על תהליכי כניסה/הוצאת סחורה? רוצים ללמוד על  פתרונות אבטחה רלוונטיים לתעשיית המזון? אצלנו, ב-25.3 בין השעות 16:00 ל-17:30 עם גדי קלעי, מחברת לוטן. להרשמה: iris@industry.org.il

 

סיור תעשיינים של האיגוד בירדן- כ-12 תעשיינים לקחו השבוע חלק ביומיים אינטנסיביים של סיור מקצועי בירדן. הסיור כלל מפגשים עם יצרני מזון, קמעונאים, חברות הפצה, חברות שילוח ועוד. הסיור הוכתר בהצלחה רבה ופתח לכולם את התיאבון..:-). לקבלת מידע על המשך הפעילות ניתן לפנות לאורן רביד  orenr@industry.org.il

 

 

ואל תגידו שלא ידעתם...:

 

לאורן גולן נולד בן, בכור. נאחל לו ולאם המאושרת, שרון, בריאות ומזל טוב!

 

שלכם,

איציק תמיר                     אורנית רז

וצוות המזון

הדפסשלח לחבר
עזרה וכלים
התאחדות לשירות העסק שלך

עושים בית ספר לתעשייה 
 המכללה לניהול בתעשייה
 עריכת מגוון ימי עיון, קורסים וסדנאות
 לבעלי התפקידים בהנהלות
 מפעלי התעשייה לצורך העשרה
 וקניית כלים ומיומנויות בתחומי פעילותן
 ההכשרות מתקיימות בשיתוף ובהנחיית
 גופים מקצועיים מהמובילים במשק,
 ומותאמות במיוחד לקהל היעד 
  לפרטים נוספים

 

 

דרונט בניית אתרים
תוכן ושיווק אינטרנטי 
Bookmark and Share