מבזק מוצ"ש- לחברי איגוד תעשיות המזון

16/03/2014

שבוע טוב,

אנו שמחים לבשר לכם, כי תוכנית "חונך למזון" שלנו יצאה לדרך. זוהי אחת הדרכים בה אנו פועלים לתמיכה ביצרנים קטנים/בינוניים.  מנהל/ת חברה קטנה נעזר בניסיונו של מנהל/ת חברה גדולה ומהיכולות הקיימות בחברה. ראו קישור לראיון מלא עם יו"ר האיגוד על  המטרות והיעדים שלנו, על עידוד התחרות המקומית, על ההתמודדות עם הרגולציה ועל המחויבות שלנו למוצרים איכותיים ובריאים http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=11019 

 

רגולציה:

 

מחר בוועדת השרים: הצעת חוק סיוע לחולי דגנת, התשע"ג–2013, של חה"כ מאיר שטרית ואחרים. לתשומת ליבכם, ההצעה הועלתה בעבר ונדחתה בעיקר בשל המשמעות התקציבית הכרוכה בה. נמשיך ונעקוב.

 

הצעת חוק לתיקון פקודת בריאות הציבור (מזון) (חובת סימון ויטמין K), התשע"ד–2014. הצעה זו מוגשת על מנת לחייב את יצרני ומשווקי המזון לסמן על אריזותיהם את כמות ויטמין K  במזון אותו הם משווקים. האיגוד מתכוון להתנגד לתיקון זה הן מטעמים מקצועיים, והן מטעמים כלכליים. נייר העמדה המלא יופיע במהלך השבוע באתר האינטרנט שלנו. לפרטים נוספים:mazon@industry.org.il

 

השבוע בוועדות הכנסת:

יום שני הקרוב:

תקנות בריאות הציבור (מזון) (אריזת מזון המכילה חפץ) (תיקון), התשע"ד-2014

אנא שימו לב כי הזמן הניתן ליישום, 90 יום, אינו סביר. אנו ממליצים ליצרנים שהדבר נוגע אליהם, להגיע לדיון.  17.2.2014  ב-10:30. לפרטים והרשמה אנא פנו אלינו בדחיפות: food@industry.org.il

 

יום שלישי הקרוב:

וועדת העבודה, הרווחה והבריאות (שעה 10:00)

התכנית הלאומית לאורח חיים פעיל ובריא, במסגרת יום הבריאות בכנסת: בהשתתפות פרופ' רוני גמזו, מנכ"ל משרד הבריאות. יום שלישי הקרוב 18.2.2014, בשעה 10:00. מעוניינים להצטרף? פנו אלינו.

 

וועדת הכלכלה- (שעה 13:00)

הצעת חוק קידום התחרות בענף המזון, התשע"ג-2013

...בפרקים הקודמים- בשבוע החולף, קיבלו חלקית את עמדתנו. נוסח סעיף 7(א)(1) עליו הוחלט "ספק גדול יהיה רשאי לעסוק בסידור מצרכים הדורשים קירור בחנות של קמעונאי גדול ששטחה הכולל (לרבות מחסנים) אינו עולה על 250 מ"ר". סעיף 7(א)(2) הדן במחיר מירבי ומחיר מומלץ נדון, אך לא התקבלה החלטה בנושא. אנו מניחים שהדיון ביום שלישי ימשיך לעסוק בנושאים אלה.

 

פורומים מקצועיים/פעילויות ענפיות:

 

דרושים נציגי איגוד לוועדות שיעסקו ברוויזיה לתקנים הבאים:

מיונית ותחליבים אחרים של שמן במים המשמשים כממרחים או כרטבים- תקן ישראלי 431.

בסיסים להכנת משקאות- תקן ישראלי 54.
מי סודה- תקן ישראלי 358.
אבקות להכנת משקאות בטעם פירות- תקן ישראלי 1248.

חברים המעוניינים להצטרף לוועדות מתבקשים לפנות בצרוף קו"ח רלוונטיים לאורן רביד orenr@industry.org.il

 

בקרוב אצלנו ב"לומדים מהנסיון": 

 

נוהל קוד יצרן- שאלות ותשובות  עם יאיר שירן, מנהל מינהל תעשיות, משרד הכלכלה.   אצלנו, יום חמישי, 20 לחודש בשעה 10:00. להרשמה: iris@industry.org.il

 

פורום חדשנות מס. 2- תעשיית המזון – לסדר יום והרשמה:

http://www.industry.org.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/eeeee.pdf 

5 למרץ, בין 15:00-17:00. מספר המקומות מוגבל מאוד: iris@industry.org.il

 

רישוי עסקים בענף המזון –עיקרי הרפורמה ברישוי עסקים – שינויים בתהליך הוצאת וחידוש רישיון עסק במפעלי מזון. שימו לב שמועד ההרצאה שונה,ל-18 במרץ, בשעה 16:00, ולא כפי שפורסם. להרשמה: iris@industry.org.il

 

"שומרים על השמנת- אבטחת מפעלי מזון"-  רוצים לדעת איך בונים מערך בקרה יעיל על תהליכי כניסה/הוצאת סחורה? רוצים ללמוד על  פתרונות אבטחה רלוונטיים לתעשיית המזון? אצלנו, ב-25.3 בין השעות 16:00 ל-17:30 עם גדי קלעי, מחברת לוטן.

 

ואל תגידו שלא ידעתם...:

 

נערכים ל"יום המעשים טובים" (11/3). בפרוייקט משותף עם "לקט ישראל", נארוז חבילות של תוצרת יבשה ב-2 מוקדים: נשר ורעננה. מדובר בפעילות ייעודית לחברי האיגוד והיא תלויה רק בנו- בתרומות המזון ובהירתמות פיזית למשימה.  לפרטים נוספים ולהרשמה, אנא פנו אל אורן גולן  oreng@industry.org.il

 

 

שלכם,

איציק תמיר                     אורנית רז

וצוות המזון

הדפסשלח לחבר
עזרה וכלים
התאחדות לשירות העסק שלך

עושים עסקים באינטרנט
הפניות והזדמנויות עסקיות באינטרנט
הסכם עם מאגר העסקים הארצי
IB2B   
מאגר העסקים הארצי המציע
הזדמנויות עסקיות בארץ ובחו"ל.

במאגר יותר מ- 32,000 חברות
ועסקים המקיימים בו פעילות ערה.ועוד..

לפרטים נוספים

דרונט בניית אתרים
תוכן ושיווק אינטרנטי 
Bookmark and Share