מבזק מוצ"ש, כחול לבן. לחברי אגוד תעשיות המזון 9-13.2.2014

9/02/2014

שבוע טוב,

 

סוער. כך היה הדיון השבוע בכנסת, בתזכיר החוק לקידום התחרות בענף המזון. במקום נכחו בעלי רשתות מזון קטנות/בינוניות שטענו בפני חברי הוועדה כי ההגבלות בנושא הסדרנות, כפי שמופיעות בתזכיר, לא רק שאינן מובילות לעידוד התחרות אלא אף יובילו להעלאת מחירי המזון. בעקבות הדברים החליט יו"ר הוועדה, ח"כ פרופסור ברוורמן להשהות את ההצבעה על סעיף זה. נמשיך ונעדכן.

 

רגולציה:

 

עמדנו בנוגע להסרת החסמים ליבוא מוצרי מזון לישראל. בכדי למנוע הפליית יצרנים המקומיים, אנו דורשים להשוות רגולציה בתחומי בטיחות מזון, עקיבות המוצר, מוצרים פגי תוקף, דרישות בתחומי איכות סביבה/ כלכלי/ מסחרי. בנוסף, אנו דורשים "הדדיות", ביחס לנוהלי יבוא ולאפשרות לייצא למדינות מהן מתאפשר הייבוא. לנוסח המלא של עמדתנו:

http://www.industry.org.il/?CategoryID=647&ArticleID=10998

חברים החשים כי עמדה זו לא משקפת בצורה מלאה את עמדתם, מוזמנים לפנות אלינו food@industry.org.il

הצעת חוק לתיקון פקודת בריאות הציבור(מזון) [נוסח חדש] (תיקון מס' 5), התשע"ד 2013. בקרוב מאוד תונח הצעת תיקון החוק על שולחן הממשלה. חברים שעדיין לא העבירו  אלינו את הסתייגותם מתבקשים לעשות זאת בדחיפות:food@industry.org.il . לקישור לטיוטא האחרונה: http://www.industry.org.il/?CategoryID=647&ArticleID=10994 .

עדכון עתירה שלנו לבג"צ- תקנות המגבילות את הפרסומת באינטרנט של משקאות אלכוהוליים. שרת הבריאות הגישה את תגובתה לבקשה לצו ביניים לבית המשפט הגבוה לצדק, במסגרתה התנגדה לבקשה. עם זאת, לפי עמדת המדינה, החוק ייכנס לתוקף רק ביום 19.5.2014 (שלושה חודשים לאחר כניסת התקנות לתוקף) ובכוונת המדינה להתחיל באכיפת התקנות רק עם כניסתו לתוקף של החוק. יש להמתין להחלטת בית המשפט. נעדכן בהתאם.

 

חוק עידוד תחרות במזון-בישיבת הוועדה הצביעו על  הגדרת "ספק גדול". הוחלט, שהגדרת ספק גדול, הוא ספק  אשר מחזור המכירות מהשנה הקודמת עלה על 300 מליון ₪ או שהוכרז כבעל מונופולין. בהמשך השבוע, פנינו אל מנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור גמזו  על מנת להפנות את תשומת ליבו לבעיה הקיימת לפי סעיף 7(א)(1) לתזכיר. בעת הפצת מוצרי מזון על ידי ספקים גדולים בחנויות קטנות של קמעונאים גדולים, אשר אין להם איזורי פריקה מסודרים, ידרשו המפיצים להניח את מוצרי המזון בפתח החנות, מבלי שיוכלו להניחם, פיזית, במקררים. באופן זה, קיים חשש סביר כי מוצרי המזון לא ישמרו בהתאם להנחיות אחסון והובלת מוצרים, כפי שנדרש בהוראות החוק ובתקנותיו, אשר משרד הבריאות אמון על אכיפתן. במקביל, הצענו נוסח אשר נותן מענה לבעיה זו. הדיון הבא יתקיים בכנסת ביום שלישי הקרוב. להזכירכם, טיוטת התזכיר, ועמדת האיגוד מופיעים באתר במלואן.

 

הצעת חוק לתיקון פקודת בריאות הציבור (מזון) (איסור מכירת מזון פג תוקף), התשע"ד–2014. הצעת חוק פרטית של ח"כ יריב לוין וח"כ אמנון כהן  לפי הצעת החוק, תוטל סנקציה על אדם המוכר מזון שעבר התאריך האחרון לשיווקו, התאריך האחרון לשימוש בו, או התאריך המומלץ לשימוש בו. להערותיכם.

 

פורומים מקצועיים/פעילויות ענפיות:

 

וועדה מקצועית "עושים סדר במזון" תתכנס ב 2.3.14  בשעה 16:00. להרשמה וסדר יום אנא פנו iris@industry.org.il

פורום יצרני בשר- יצרן אשר ברצונו להוסיף תוסף אשר אינו מוזכר ברשימת תוספי המזון "הכנות של בשר טרי טחון" יצטרך לבקש עדכון רשימת תוספי מזון, גם אם הוא מוזכר בצו הפיקוח על מצרכים ושירותים (בשר טחון חי מתובל) התשל"ו- 1975  http://www.industry.org.il/?CategoryID=647&ArticleID=10992 פרטים נוספים: orenr@industry.org.il

החלפת תקנים רשמיים- להתייחסותכם:

אורז: תקן ישראלי 1208 אורז מעובד (1983), במקומו יבוא, תקן ישראלי 7301- אורז (2014).

שמן פרפין: תקן ישראלי  929 שמן פרפין לבן הבא במגע עם מזון (1984), במקומו יבוא תקן ישראלי 929 שמן מינרלי לשימוש במגע עם מזון (2014).

מוצרי גלידה: תקן ישראלי 327- תקן שעבר רוויזיה.

שמנים צמחיים: תקן ישראלי  216- תקן שעבר רוויזיה.

למידע נוסף, אנא פנו לאורן רביד orenr@industry.org.il

 

 

בקרוב אצלנו ב"לומדים מהנסיון": 

 

שפכי תעשייה- הכל...- על כללי תאגידי המים, הזרמת שפכי מפעלים למערכת הביוב, ועוד. בהשתתפות נציגי רשות המים והמשרד להגנת הסביבה יועצים משפטיים ויועצים מקצועיים. יום שני הקרוב, 9:00-14:00, בהתאחדות.

http://www.industry.org.il/?CategoryID=624&ArticleID=10786

 

קוד יצרן- שאלות ותשובות  עם יאיר שירן, מנהל מינהל תעשיות, משרד הכלכלה.   אצלנו, יום חמישי, 20 לחודש בשעה 10:00. להרשמה: iris@industry.org.il

 

רישוי עסקים בענף המזון –עיקרי הרפורמה ברישוי עסקים – שינויים בתהליך הוצאת וחידוש רישיון עסק במפעלי מזון. עם אורן הרמב"ם. אצלנו,  26 לחודש בשעה 16:00,. להרשמה: iris@industry.org.il

 

פורום חדשנות מס. 2- תעשיית המזון – לסדר יום והרשמה:

http://www.industry.org.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/eeeee.pdf 

 5 למרץ, בין 15:00-17:00. מספר המקומות מוגבל מאוד: iris@industry.org.il

 

 

ואל תגידו שלא ידעתם...:

יום שלישי הקרוב,  יום תעשיית "כחול-לבן" בכנסת.  כבר נרשמתם?

 

שלכם,

איציק תמיר                     אורנית רז

וצוות המזון

 

הדפסשלח לחבר
עזרה וכלים
התאחדות לשירות העסק שלך

מייעצים לך בענייניי עבודה ויחסי עבודה

·  ייעוץ שוטף למפעלים בכל הנוגע
   לחוקי העבודה וליחסי עבודה 
   הן במישור הקיבוצי והן
   במישור הפרטני

·  מעורבות בהליכי חקיקה בכנסת
   ובוועדותיה.

·  טיפול במימוש חוקים,
   תקנות וצווים,
   מול גורמים ממשלתיים.ועוד...

לפרטים נוספים

 

 

דרונט בניית אתרים
תוכן ושיווק אינטרנטי 
Bookmark and Share