הפסקת אוכל- מבזק שבועי לחברי אגוד תעשיות המזון - 26-30.1.2014

28/01/2014

 

שבוע טוב,

 

אסיפה כללית שלא מן המניין שעניינה שינויי תקנון ההתאחדות תתקיים בת"א, במלון דיוויד אינטרקונטיננטל, ב- 27/2.

הצעות שונות ו/או אחרות, לשינוי תקנון ההתאחדות, עד ליום שני הקרוב 27.1.2014, בצירוף 15 חתימות תמיכה, לעו"ד יוחננוף.

להלן קישור לקובץ התקנון (השינויים  הצפויים מסומנים בצבע אדום):

http://www.industry.org.il/_UploadsCl/dbsAttachedFiles/1-12014.pdf

 

רגולציה:

 

עדכון תקנות בריאות הציבור (מזון) (סימון תזונתי)- סימון שומן טראנס וכולסטרול- שרת הבריאות חתמה על הוראת השעה לפיה יחול התיקון רק על מוצרים שייוצרו החל ב– 31.1.2014 ולא על מוצרים שיוצרו לפני מועד זה ויהיו בשלבי הפצה ושיווק. המסמך החתום הועבר לרשומות. תודה רבה לחברי הוועדה המקצועית של האגוד, ולזאב פייקובסקי העומד בראשה, על הפעילות שנעשתה בנושא.

 

עמדת האגוד להסרת רשמיות, ת"י 885 חלקים 1-14-  תקן זה מהווה כיום בסיס לבדיקות המיקרוביולוגיות של כל מוצרי המזון המיוצרים והמיובאים לישראל זאת ללא קשר אם חל לגביהם תקן או לא. במידה ותוסר הרשמיות של תקני הבדיקה, יתאפשר לכל גורם (מפעל, יבואן, רשות מפקחת) לבחור שיטת  בדיקה שונה למוצריו ולא תהיה כל סטנדרטיזציה בביצוע הבדיקות. הדבר עלול  להוביל לפגיעה קשה בתחום בטיחות המזון בישראל, ולכן הבענו את התנגדותינו. המעוניינים לקבל את הנוסח המלא מוזמנים לפנות אלינו. food@industry.org.il

 

עדכון עתירה שלנו לבג"צ- תקנות המגבילות את הפרסומת באינטרנט של משקאות אלכוהוליים. בהתאם להחלטת בית המשפט העליון היה על שרת הבריאות להגיש תגובה לבקשה לצו ביניים עד ליום 20 בינואר 2014.  ביום 21 בינואר 2014 הגישה שרת הבריאות בקשה להאריך את המועד להגשת התגובה בשבועיים עד ליום 3 בפברואר 2014. טרם ניתנה החלטה בבקשה להארכת מועד.   

 

עקרונות חוק רישוי ירוק- רצ"ב טיוטת נוסח למסמך העקרונות שלדעת ההתאחדות עליו להיות חלק בלתי נפרד מהליך הרישוי הירוק.

.http://www.industry.org.il/?CategoryID=647&ArticleID=10941  להתייחסותכם.  oreng@industry.org.il או ישירות לניר קנטור

nirk@industry.org.il

 

 

 

פורומים מקצועיים/פעילויות ענפיות:

 

"תוכנית חלוקה"- הצעה לחלוקת סמכויות פיקוח בין משרד החקלאות למשרד הבריאות, מפעלי עיבוד מזון- בשר/עוף ותוצריו, מחלבות ומוצרי חלב. לבקשתנו, מנהל השרותים הווטרינרים, ד"ר נדב גלאון, העביר לידנו טיוטת מסמך בו מוצגת תוכנית שבאה לפתור בעיות נמשכות של כפילות פיקוח ודרכי תיאום בין המשרדים הממשלתיים. המעוניינים לקבל את המסמך מתבקשים לפנות אלינו. food@industry.org.il

 

דרושים מומחים/ נציגי איגוד לוועדות מקצועיות:

שמנים אתריים מפרי הדר- עבור רוויזיה לתקן ישראלי 111.

מרגרינה וממרחים אחרים של תחליבי מים בשמן , ועדת מומחים חדשה- תקן ישראלי 370.

המעוניינים מתבקשים לשלוח קו"ח רלוונטיים לאורן ר. orenr@industry.org

 

 

"לומדים מהנסיון": 

 

הגעתם ליעד- מחר, 26 לחודש נפגשים אצלנו,  בין 10:00 ל-13:00, ולומדים על כל השירותים העומדים לרשותכם בהתאחדות. עדיין מוזמנים להרשם: mazon@industry.org.il

 

הדקו חגורות- נותרו רק 2  מקומות לסיור המקצועי שלנו בירדן. יומיים אינטנסיביים של הכרת שוק  המזון הירדני כמוקד לייצוא מזון לעולם הערבי. בין השאר יכלול הסיור מפגש עם עו"ד ירדני בנושא חוזים וחקיקה מקומית, ביקור בחברת לוגיסטיקה מובילה, חברה לייצור משקאות קלים, חברה לשיווק מוצרי בשר, חברה לייצור חטיפים ועוד ועוד. לפרטים נוספים ולו"ז מלא, אורן רביד    orenr@industry.org.il  

 

הזדמנויות עסקיות בשוק המזון הערבי- ההרצאה תתקיים אצלנו ביום ג' 4.2.14,  עם אלירן מלול, מנכ"ל ערב מרקטס להרשמה: orenr@industry.org.il  

 

רישוי עסקים בענף המזוןהרצאה תתקיים אצלנו  ביום ג' 25.2.14, עם אורן הרמב"ם. להרשמה: iris@industry.org.il

 

 

ואל תגידו שלא ידעתם...:

 

יש לכם רעיון חדשני בתחום ביטחון המזון?

משרד הכלכלה יעניק השנה  כ-12 מענקים של עד חצי מיליון ₪ לבעלי רעיונות חדשניים שיתרמו לפתרון בעיות בתחום הבריאות הגלובאלית וביטחון המזון, ראו:

 

http://www.moital.gov.il/NR/exeres/424D7E0B-9088-41F1-A98D-F2E52F3035C9,frameless.htm

 

 

 

שלכם, 

 

איציק תמיר      אורנית רז

וצוות המזון

 

הדפסשלח לחבר
עזרה וכלים
ההתאחדות לשירות העסק שלך

מקדמים כחול לבן "מטה מיוצר בישראל"
ריכוז תלונות של יצרנים לגבי אפלייתם
לרעה,מול מוצרי ייבוא.טיפול בתלונות
מפעל הנתקל בהעדפת רכש מתוצרת חוץ
שלא על בסיס מחיר ואיכות.
ניהול פעולות הסברה לטובת
המפעל או המוצר.ועוד...
לפרטים נוספים

דרונט בניית אתרים
תוכן ושיווק אינטרנטי 
Bookmark and Share