שיפור הסכם הסחר עם האיחוד האירופי 1.1.2010

24/02/2010
הסכם הסחר במוצרי חקלאות ומזון מעובד עם האיחוד האירופי
הסכם הסחר במוצרי חקלאות ומזון מעובד עם האיחוד האירופי

שיפור הסכם הסחר עם האיחוד האירופי, יביא לפתיחה משמעותית של השווקים באיחוד האירופי ליצוא מזון ישראלי: עד לאחרונה שרר אי שוויון מול האיחוד האירופי בנושאי מכס והיטלים. תודות לעבודה מאומצת של ועדת סחר חוץ באיגוד נחתם הסכם המשפר משמעותית את מצב יצואני המזון.

ההסכם נכנס לתוקפו ב- 1.1.2010.  במסגרת ההסכם הושגו הטבות רבות עבור יצואני המזון הישראליים. 95% מהיקף הסחר, הן ביצוא והן ביבוא, פטור ממכס/היטל.

ההסכם מהווה פתח להזדמנויות חדשות והוא צפוי להגביר משמעותית את תחרותיות הייצוא הישראלי לאיחוד האירופי בתחום המזון. 

עם המוצרים אשר יהנו מגישה חופשית לשווקי האיחוד האירופי נמנים:

מוצרי מאפה, מרשמלו, מוצרי שוקולד, קרוטונים, גלידה, קוסקוס, בסיסים להכנת משקאות קלים, עשבי תיבול מיובשים, עשבי תיבול קפואים, סלטים, עמילני תירס ועוד.  כמו כן התקבלו הטבות ביצוא: מוצרי עוף והודו, אבקת עגבניות, מי גבינה, יין ועוד.

 

בתאריך ה- 21.12.2010 קיים איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים, בשיתוף מינהל סחר חוץ במשרד התמ"ת, יום עיון בנושא עדכון הסכם הסחר.  יום העיון התקיים בבית התעשייה והשתתפו בו כ- 120 יצואנים ויבואנים מענף המזון והחקלאות.

 

  

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים
תוכן ושיווק אינטרנטי 
Bookmark and Share