מבזק המנה, של השנה- מוצ"ש לחברי איגוד תעשיות המזון

7/09/2014

שבוע טוב,

ה"מנה של השנה"- מוזמנים להצטרף אל אלפי (!) האנשים שאוהבים את הרעיון שלנו להכין מנה "כחול לבן", לשולחן ראש השנה. העלו לעמוד הפייסבוק שלנו מנה יפה, מקורית, מושקעת ומזינה ואולי תזכו בפגישה אישית עם שף מוביל: ארז קומרובסקי, מאיר אדוני ("כתית"), צחי בוקששתר (״בלק״) או אבי לוי (זוכה "מאסטר שף" והשף של סלטי צבר), שיעזרו לכם לתכנן תפריט מנצח לארוחת החג. http://bit.ly/IgudHamazon.  שימו לב, שארבעת השפים הצטרפו אלינו לפרוייקט בהתנדבות, מתוך הוקרה לתעשיית המזון המקומית.

 

רגולציה:

השבוע נפגשנו  שוב עם הממונה על ההגבלים וצוותו, בכדי לנסות ולגשר על הפער הקיים בין "שפת החוק" ל"שפת התעשייה". עדיין  קיימות סוגיות פתוחות כגון קריטריונים ל"פטור סוג", הגדרת "מוצר חדש" וחישוב ה"עלות השולית", ואנו נמשיך ונעדכנכם בהתפתחויות.  הפגישה הראשונה במסגרת הדרכות כלליות שאנו עורכים לעובדים, "עשה ו"אל תעשה", תתקיים ב-28 לספטמבר, בשעה 12:00. להרשמה:adie@industry.org.il . במקביל, הנכם מוזמנים להעביר אלינו בקשות/שאלות/הצעות: food@industry.org.il

 

בחנו את עצמכם (3)- חוק עידוד התחרות במזון:

1.     האם יצרן רשאי לציין על המוצר "מחיר מומלץ לצרכן"?

2.     האם יצרן קטן שמפיץ דרך חברה גדולה (המנהלת עבורו את המיקוח מול הרשת) ייחשב יצרן קטן?

3.     האם יצרן רשאי לעשות מבצע לצרכן, כשהפרס המובטח נמצא בתוך מארז המוצר?

 

...ואם התמהמהתם במתן התשובות... כדאי שתרשמו מיד למפגש ההדרכה הקרוב שלנו....:-(adie@industry.org.il   

.

עדכון אגרות אישורי ייבוא (משרד הבריאות)- לאלה מכם שמייבאים חומרי גלם  http://www.industry.org.il/?CategoryID=306&ArticleID=11885

 

פעילות תת ענפית/פורומים מקצועיים:

·        מוצרי פסטה- טיוטה לתקן ישראלי 262 להערות וביקורת הציבור: http://www.industry.org.il/?CategoryID=647&ArticleID=11891

·        וועדה מקצועית- שימו לב כי מחר יפורסמו באתר שלנו מועדים קבועים להתכנסות וועדה מקצועית. בדיון הקרוב נעסוק בגיבוש עמדת האיגוד לגבי סימון רכיבים מהונדסים גנטית.  כולם מוזמנים! לפרטים וחומר רקע, עדי: mazon@industry.org.il

·        פורום יצרני יין- 22 לספטמבר בשעה 10:00. להרשמה: adi@industry.org.il

·        סיוע במימון עלויות החיבור וההסבה לגז טבעי  מענקים בסך 4.8 מיליון שקלים, יוענקו לשישה עשר מפעלים נוספים לטובת הסבת מפעלם וחיבור תשתיתם לשימוש בגז טבעי (אתר משרד הכלכלה): http://economy.gov.il/Publications/PressReleases/Pages/Help-conversion-to-natural-gas.aspx

 

תעשיין אחד (שלנו) בשבוע:

הכירו את "זנו דגים". עסק משפחתי קטן המעסיק 35 עובדים באשדוד http://www.industry.org.il/_UploadsCl/dbsAttachedFiles/zano.pdf  רוצים ללמוד עוד על היצרנים הקטנים שלנו?: http://www.israel-food.org.il/selfi.html

 

"לומדים מהנסיון": להרשמה ולפרטים נוספים: adie@industry.org.il

·        100 קלוריות באריזה- על הרעיון ויישומו, עם מנהלות המיזם.  רביעי, 10 ספטמבר, 15:00-16:00 

·        מעשי הונאה ועוקץ בסביבת הסחר הבינלאומית. שלישי, 16 בספטמבר, 8:15-12:00

 

סחר חוץ:

תכנית "כסף חכם" - סיוע למפעלי התעשייה להגדלת היקף המכירות בשווקים הבינלאומיים. תוכנית סיוע חדשה מושקת ע"י מנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה ומעודדת חברות תעשייתיות המשווקות לחו"ל להגדיל את היקף מכירותיהן לעד שני שווקי יעד. לפרטים נוספים אנא פנו אלינו:food@industry.org.il

 

משלחת ישראלית לפריז, למטה BIAC (הועדה המייעצת ל-OECD), 6-7 לנובמבר. המעוניינים להצטרף למשלחת  וללמוד על עבודת הארגון, להכיר את התחומים העיקריים באג'נדה של ה-OECD, ועוד, מתבקשים ליצור קשר עד ה-11.9 עם תומר tomer@industry.org.il  או אורן orenr@industry.org.il. שימו לב כי ההתאחדות תסייע בתיאום הביקור אך לא במימון הנסיעה וההוצאות הנלוות אליה.

 

ואל תגידו שלא ידעתם...:

אסם, שטראוס, וקוקה קולה. 3 מתוך 10 הפיינליסטיות בתחרות המעסיק החברתי של "כלכליסט" לשנת 2014 היו שלנו.  הזוכה (המאושרת) הינהאסם שבלטה בעשייה, מעבר לדרישות החוק, בכל הקשור לדאגה לרווחת העובדים, תגמול הוגן, עידוד העסקת של אוכלוסיות מוחלשות ומתן הזדמנויות תעסוקה שוות ושכר שווה לנשים וגברים.

 

שלכם,

איציק תמיר                     אורנית רז

וצוות המזון

www.israel-food.org.

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים
תוכן ושיווק אינטרנטי 
Bookmark and Share