שופר הסכם הסחר עם האיחוד האירופי ליצוא וייבוא מוצרי מזון

 

שיפור הסכם הסחר עם האיחוד האירופי יכנס לתוקפו ב- 1.1.2010. משמעות מהלך זה הינה הורדה משמעותית של מכסים/מסים ביצוא מוצרי מזון לאיחוד האירופי.

 

שיפור ההסכם הסחר עם האיחוד האירופי, שנחתם ב- 4.11.2009, צפוי להיכנס לתוקפו ב- 1.1.2010.

שיפור הסכם הסחר עם האיחוד האירופי מגלם בתוכו הטבות משמעותיות ביצוא מוצרי מזון לאיחוד האירופי.

איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים ליווה בשנתיים וחצי האחרונות באופן הדוק את פעילות מינהל סחר חוץ במשרד התמ"ת לשיפור הסכם הסחר עם האיחוד האירופי.

אנו שמחים כי מאמצינו נשאו פרי ובמסגרת ההסכם ניתנו הטבות למרבית המוצרים אותם ביקשנו.

עם המוצרים אשר ייהנו מגישה חופשית לשוקי האיחוד האירופי נמנים:

מוצרי מאפה, מרשמלו, מוצרי שוקולד, קרוטונים, גלידה, קוסקוס, בסיסים להכנת משקאות קלים, עשבי תיבול מיובשים, עשבי תיבול קפואים, סלטים, עמילני תירס ועוד.

כמו כן התקבלו הטבות ביצוא: מוצרי עוף והודו, אבקת עגבניות, מי גבינה, יין ועוד.

 

בחודש דצמבר יערוך האיגוד מפגש אשר יסקור את שיפור הסכם הסחר, השגיו ומשמעותו לתעשיית המזון בישראל. כמו כן, במהלך המפגש יינתן מידע מפורט בדבר ההטבות אשר נותן ההסכם. על המועד המדויק תבוא הודעה.

 

כולנו תקווה כי הסכם זה ישפר את כושר התחרות של תעשיית המזון הישראלית ויביא לגידול משמעותי ביצוא מוצרים תוצרת הארץ.

 

 

בדבר מידע נוסף ניתן לפנות לח"מ בדוא"ל: sigalb@industry.org.il, טלפון: 03-5198839

 

 

 

בברכה,

 

סיגל בלט

מנהלת תחום סחר חוץ

 

הדפסשלח לחבר
עזרה וכלים
דרונט בניית אתרים
תוכן ושיווק אינטרנטי 
Bookmark and Share