בשנה האחרונה המשיכה העלייה בכוח קניית מזון המופנה לסופרים מקומיים זולים

בשנה האחרונה (ב-12 החודשים האחרונים), המשיכה העלייה בכוח קניית מזון המופנה לסופרים מקומיים זולים – 19.1% היום, לעומת 15.1% לפני כשנה, ו-11% לפני 3 שנים. כך מסר דודי מנביץ, יו"ר ועדת השיווק באיגוד המזון בהתאחדות התעשיינים וסמנכ"ל אסם, בהסתמכו על סקר שערך לאחרונה איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים. לדבריו, ההסבר לכך עשוי להיות פתיחה של סופרים מקומיים זולים במקביל למיעוט בפתיחת סניפים של הרשתות המאורגנות.

 

יצוין, כי הסקר נערך טלפונית בקרב 600 מרואיינים, המהווים מדגם ארצי ומייצג של האוכלוסייה היהודית הבוגרת בישראל הנוהגת לערוך קניות עבור משק הבית.

 

מנביץ מציין, כי שיעור המרכזים את קניותיהם בסופרים המקומיים הזולים, גבוה יותר בקרב משפחות גילאי הביניים 35–54 (30%), לעומת מבוגרים 55+ (23%), ובקרב משפחות בעלות 3 נפשות ויותר (30%), לעומת משפחות עם 2-1 נפשות (21%).

 

כן מתברר מהסקר, כי חלה עלייה בכוח קניית המזון שמופנה לסופרים הענקיים, 29% היום, לעומת 25.5% אשתקד ו-23.5% לפני כ-3 שנים.

 

מנביץ מציין, כי שיעור המרכזים את קניותיהם בסופרים הענקיים גבוה יותר בקרב בעלי הכנסה גבוהה (56%) ובינונית (46%), בהשוואה לבעלי הכנסה נמוכה (35%). כן הוא גבוה יותר בקרב משפחות בעלות מספר נפשות הגבוה מ-5 (49%),  בהשוואה למשפחות עם 2-1 נפשות (37%) ועם 4-3 נפשות (43%).

 

כן מתברר מהסקר של איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים, כי במקום השלישי נמצאים הסופרים השכונתיים של הרשתות המושכים כיום 13.2% מכוח קניית המזון, זאת בהשוואה ל-12.9% לפני שנה.

 

עוד עולה מהסקר, כי המכולות והמינימרקטים מושכים 12.9% מכח הקניה של מזון. זאת, לעומת 16.2% לפני שנה. מנביץ מציין, כי הירידה בכח הקנייה של המינימרקטים היא כנראה חלק מסימני המיתון.

 

הסופרים החרדיים של הרשתות מושכים היום 8.4% מכוח קניית המזון, זאת לעומת 11.6% לפני שנה.

 

השווקים הפתוחים מושכים היום 8.3% מכוח הקנייה. זאת בהשוואה ל-9.1% לפני שנה; הצרכניות הרוסיות מושכות כיום 2.6% מכח קניית המזון. זאת, לעומת 4.1% לפני שנה.

 

כן מתברר מסקר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים, כי הצרכניות החרדיות מושכות 2.4% מכוח הקנייה בדומה לכוחן לפני כשנה; החנויות בתחנות הדלק מושכות 1.4% מכוח הקנייה; הקיוסקים והפיצוציות  מושכים 1.3% מכח קניית המזון; ערוצי מכירה  אחרים מושכים 1.4% מכוח הקנייה.

 

עוד מתברר מהסקר כי בשנה האחרונה חלה ירידה במספר סוגי נקודות המכירה שבהם עורכים משקי הבית בישראל את קניות המזון לבית. היום מבצעים משקי הבית את קניות המזון שלהם ב-3 נקודות מכירה בממוצע, זאת לעומת ממוצע של 3.1 לפני כשנה.

 

מנביץ מציין, כי בתוך כך 18% ממשקי הבית מבצעים את קניות המזון בנקודת מכירה אחת, בדומה לאשתקד; 25% ממשקי הבית מבצעים את קניות המזון ב-2 נקודת מכירה, (לעומת 21% לפני שנה); 28% ממשקי הבית מבצעים את קניות המזון ב-3 נקודת מכירה, (לעומת 24% לפני שנה); 15% ממשקי הבית מבצעים את קניות המזון ב-4 נקודת מכירה, (לעומת 19% לפני שנה); 8% ממשקי הבית מבצעים את קניות המזון ב-5 נקודת מכירה, (לעומת 10% לפני שנה); ו-6% ממשקי הבית מבצעים את קניות המזון ב-6 או יותר נקודת מכירה, (לעומת 9% לפני שנה).

 

יו"ר ועדת השיווק באיגוד המזון בהתאחדות התעשיינים מציין, כי מהסקר מתברר שכ-65% ממשקי הבית עורכים קנייה מרכזית (גדולה) של מזון אחת לשבוע; 13% - עורכים אחת לשבוע וחצי-שבועיים; 4% - עורכים כל שבועיים וחצי – שלושה שבועות; 9% ממשקי הבית עורכים קנייה מרכזית של מזון פעם בחודש; 2% - עורכים בתדירות נמוכה יותר (דהיינו אחת לחודשיים או שלושה) ו-7% ממשקי הבית לא עורכים כלל קנייה מרוכזת (גדולה) של מזון.

 

הדפסשלח לחבר
עזרה וכלים
התאחדות לשירות העסק שלך

עושים בית ספר לתעשייה 
 המכללה לניהול בתעשייה
 עריכת מגוון ימי עיון, קורסים וסדנאות
 לבעלי התפקידים בהנהלות
 מפעלי התעשייה לצורך העשרה
 וקניית כלים ומיומנויות בתחומי פעילותן
 ההכשרות מתקיימות בשיתוף ובהנחיית
 גופים מקצועיים מהמובילים במשק,
 ומותאמות במיוחד לקהל היעד 
  לפרטים נוספים

דרונט בניית אתרים
תוכן ושיווק אינטרנטי 
Bookmark and Share