מאמר דעה של ליאור לוי ב-TheMarker : "למה מחירי המזון באירופה נמוכים יותר?"

צבא היצרנים הקטנים, המהווה 99% ממפעלי המזון באירופה, מפעיל 90% מקווי הייצור ומעסיק מיליוני עובדים.

הפתרון לישראל הוא רמת תחרות גבוהה הנשמרת על ידי סביבה המעודדת פעילות יצרנית של שחקנים קטנים ובינוניים.

הפתרון להגדלת חלקה של התעשייה הקטנה והבינונית בפעילות טמון בשיפור סביבתה העסקית - פתרונות אשראי מותאמים, העדפה משמעותית במכרזים, השתתפות ממשלתית בשיווק לחו"ל כדי לסייע בהגדלת היצוא ועידוד חידוש הון.

לקריאת המאמר המלא, נא ללחוץ כאן

3/07/2014
הדפסשלח לחבר
על מפעלים קטנים ובינוניים

המפעלים הקטנים והבינוניים (מפעלים המעסיקים 20-99 עובדים או בעלי מחזור מכירות עד 100 מליון ₪) מהווים כ-74% מכלל מפעלי התעשייה בישראל, מועסקים בהם כ-89,000 עובדים, וסך מכירותיהם בשנת 2011 נאמד בכ-68 מיליארד ₪, המהווים כ-20% ממכירות התעשייה. התעשייה הקטנה והבינונית מייצאת בהיקף של כ-14 מיליארד ₪ המהווים כ-9% מסך הייצוא התעשייתי.

כ-74% מחברי התאחדות התעשיינים הם מפעלים קטנים ובינוניים מכל ענפי התעשייה (כ- 900 מפעלים).

לקבלת תמונת מצב על התעשייה הקטנה והבינונית לחץ כאן

דרונט בניית אתרים
תוכן ושיווק אינטרנטי 
Bookmark and Share