גדי לסין - דאגה מגידול של 23% בגרעון המסחרי של תעשיית המזון - הסתכם ב-546.6 מיליוני דולרים

12/09/2010

גדי לסין, יו"ר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים:
במחצית הראשונה של השנה גדל דולרית יצוא המזון ב-8% - הסתכם  ב-399 מיליוני דולרים; דאגה מגידול של 23% בגרעון המסחרי של תעשיית המזון - הסתכם ב-546.6 מיליוני דולרים.

 
דאגה בקרב יצרני המזון - הגרעון המסחרי של תעשיית המזון (הפער בין יבוא ליצוא) עלה ב-23% במחצית הראשונה של 2010  - הסתכם ב-546.6 מיליוני דולרים, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. כך מסר גדי לסין, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים ונשיא ומנכ"ל קבוצת שטראוס.
 
מניתוח איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים עולה כי יבוא המזון והמשקאות גדל במחצית הראשונה של 2010 ב-17% דולרית בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, והסתכם ב-945.6 מיליוני דולרים. במקביל, יצוא המזון והמשקאות גדל במחצית הראשונה של 2010 ב-8% דולרית בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, והסתכם ב-399 מיליוני דולרים.
 
מניתוח נתוני יבוא מזון ומשקאות עפ"י מדינות עולה כי, ממדינות האיחוד האירופי, נרשמה במחצית הראשונה של 2010 עלייה בשיעור של 21%, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והיבוא הסתכם ב- 488.3 מיליוני דולרים;   בתוך כך, יבוא המזון מבריטניה רשם עלייה של 91% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב- 106.5 מיליוני דולרים; יבוא מזון מבלגיה רשם במחצית הראשונה לשנת 2010 גידול של 42% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב- 37.8 מיליוני דולרים; יבוא מזון מאיטליה, עלה ב-17% ו הסתכם ב- 45.1 מיליוני דולרים. מנגד,  יבוא המזון מהולנד, ירד בכ- 8% והסתכם ב- 58.1 מיליוני דולרים.  יבוא מזון מארה"ב, עלה ב-14% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד וזה הסתכם ב- 85.2 מיליוני דולרים.
 
בהתייחסו ליבוא המזון ע"פ ענפים, ציין לסין כי במחצית הראשונה של 2010 גדל יבוא קקאו ומוצרי קקאו, בכ- 25% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב- 60.8 מיליוני דולרים; יבוא משקאות חריפים, רשם עלייה של כ- 17% והסתכם ב- 46.7 מיליוני דולרים; ביבוא סוכר לסוגיו וממתיקי סוכר, נרשם גידול של כ- 15% שהסתכם 144.1 מיליוני דולרים; יבוא מוצרים מדגנים, קמח, עמילן או חלב ודברי מאפה, רשם ירידה של כ- 13% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב- 45.2 מיליוני דולרים.
 
לסין מציין כי יצוא המזון גדל במחצית הראשונה של 2010 ב-8% דולרית בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, והסתכם ב-399 מיליוני דולרים. יצוא תעשיית המזון מישראל לאיחוד האירופי עלה  ב- 4% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב- 160.8 מיליוני דולרים; היצוא להולנד רשם עלייה של  46%, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכמה ב- 37.8 מיליוני דולרים; ביצוא מזון לארה"ב נרשמה עלייה של כ- 26% שהסתכמה ב- 67.8 מיליוני דולרים בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד; יצוא המזון לגרמניה, רשם ירידה של כ- 30% והסתכם ב- 11.7 מיליוני דולרים.  
 
בהתייחסו ליצוא המזון ע"פ ענפים, ציין לסין, כי במחצית הראשונה של השנה גדל יצוא יין ומשקאות חריפים בכ- 42% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב- 13.2 מיליוני דולרים; יצוא בשר ועופות רשם עלייה של כ- 23% בהשוואה מהתקופה המקבילה אשתקד הסתכם ב- 23.8 מיליוני דולרים; יצוא תעשיית שוקולד, קקאו וממתקים גדל ב-17.7% והסתכם ב-11.1 מיליוני דולרים; יצוא מוצרי פירות וירקות מעובדים גדל בכ-5% והסתכם ב-136.1 מיליוני דולרים; ביצוא  מוצרי חלב וגלידה נרשמה ירידה של 34% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד וזה הסתכם ב-9.9 מיליוני דולרים. 
 
 
 
 
לפרטים נוספים ניתן לפנות ללשכת הדובר:
מיטל עומרי – 054-2620501 / 03-5198870
יואש בן יצחק – 050-6214503 / 03-5198804 / 03-5198856

 

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים
תוכן ושיווק אינטרנטי 
Bookmark and Share